Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià se situa un any més a la cua de les inversions estatals

Segons ha fet públic el Ministeri d’Hisenda, les inversions reals del sector públic empresarial i fundacional al llarg del 2021 han sigut molt distintes segons cada territori de l’Estat. Així, el País Valencià se situa a la cua en aquesta classificació, amb només el 26,3% de les inversions previstes executades durant el 2021. En xifres concretes, es preveia una inversió de 909.524.000 euros al País Valencià, dels quals se n’han invertit 239.535.663. En aquest apartat, la Comunitat de Madrid ha rebut el 112,3% de les inversions previstes.

Pel que fa a les inversions en el sector públic estatal, el País Valencià només va rebre el 2021 el 42,3% de la despesa prevista, situant-se només per damunt d’Andalusia, Astúries i Catalunya, l’últim territori de la llista, que ha rebut el 35,8% d’aquesta despesa contemplada. Traduït en euros per habitant, els valencians són els ciutadans que menys diners reben en inversió de l’Estat en aquest apartat: 93. Els catalans en reben 96. Les xifres tornen a contrastar amb les de Madrid. Cada habitant d’aquesta comunitat autònoma rep 309 euros d’inversió de mitjana. De fet, la Comunitat de Madrid és la més beneficiada, atès que ha rebut el 184% de les inversions del sector públic previstes per al 2021. Només els ciutadans de l’Aragó (333) i de la Regió de Múrcia (383) reben més euros d’inversió per habitant que els madrilenys.

D’aquesta manera, el País Valencià se situa, amb Catalunya i Navarra, entre els tres territoris més maltractats per les inversions de l’Estat en 2021. Per sota de la mitjana també es troben les Illes Balears, Andalusia, Canàries, País Basc i Astúries. Per contra, els més beneficiats són l’Aragó, Múrcia, Castella i Lleó i la Comunitat de Madrid.

Comparteix

Icona de pantalla completa