Diari La Veu del País Valencià
El PP no acudirà al 40 aniversari de l’Estatut pel lema «fent país»

El dirigent del Partit Popular al País Valencià, Carlos Mazón, també president de la Diputació d’Alacant, ha anunciat que cap membre del seu partit assistirà a la convocatòria de la Generalitat per a celebrar els 40 anys de l’Estatut d’Autonomia. La decisió la relaciona amb el lema «fent país», escollit per la campanya institucional. «No anirem a actes que divideixen la societat valenciana».

Mazón s’ha expressat en aquests termes en una roda de premsa amb la número dos del partit, la síndica María José Catalá, exalcaldessa de Torrent (Horta Sud) i possible candidata a l’alcaldia de València. L’acte se celebrarà el dimecres dia 1 de juny, i la marca commemorativa de l’esdeveniment serà «Quaranta anys fent país».

Segons el líder del PP, tot i que els representants del partit no assistiran a l’acte, donen suport a «desenvolupar» l’Estatut, tal com van fer mentre governaven amb la reforma del 2006. En canvi, «el lema no s’ajusta al que necessita la societat valenciana». «Segueixen pel camí de la divisió i insinuen que som un de tants “països” de l’independentisme català», ha assegurat.

El també president de la Diputació d’Alacant, alhora, ha acusat la consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo (Unides Podem), «d’aprofitar el 9 d’octubre per a manifestar-se a favor dels Països Catalans» i de «tindre per costum no aplaudir l’himne d’Espanya habitualment». Segons Mazón, «és una pena que s’haja decidit separar entre els qui se senten país i els qui no, com si no fora suficient el terme “comunitat”».

Alhora, el PP sí que assistirà a la cita convocada el divendres pel president de les Corts, Enric Morera (Compromís), per tractar la reforma del sistema de finançament autonòmic entre diputats autonòmics, estatals i senadors. «Anirem on faça falta a lluitar perquè deixem de ser els més perjudicats d’Espanya». Al seu torn, Mazón ha considerat contraproduent que el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, donara suport als Pressupostos Generals de l’Estat després de l’immobilisme del govern estatal en aquest sentit. El líder del PP valencià també ha assegurat que el PP té un discurs «únic» a tot Espanya en matèria de finançament.

Comparteix

Icona de pantalla completa