Diari La Veu del País Valencià
Bravo suggereix que Oltra hauria de dimitir, Compromís respon i els socialistes se’n desvinculen

La consellera de Justícia i Administracions Públiques de la Generalitat Valenciana, Gabriela Bravo, ha sigut preguntada si la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, hauria de dimitir després que un jutjat haja demanat imputar-la per encobrir, presumptament, abusos del seu exmarit a una menor tutelada. Gabriela Bravo, nomenada consellera pel PSPV –tot i que no milita en el partit– ha contestat que «jo, per descomptat, en una situació en què poguera comprometre la credibilitat de la institució a la qual represente, m’ho plantejaria».

Bravo ha dit aquestes paraules en una entrevista a la cadena COPE, on també ha dit que cal esperar per a veure si el Tribunal Superior de Justícia valencià imputa a Oltra, tot i que ha admès que la situació «és complicada»: «estem parlant d’una menor sota la tutela de la Generalitat» i «hi ha tres sentències que no deixen en bon lloc l’administració».

La consellera també ha dit que no pot opinar sobre el que haurien de fer els seus companys del Consell: «cadascú és responsable de les seues decisions i té la seua pròpia escala de valors». També ha afegit que «cadascú ha de saber on arriba l’ètica perquè, en política, tindre valors ètics és importantíssim». Bravo, a més, ha lamentat que «en aquest país no ha exercit molt la cultura de les dimissions: sembla que hem d’esperar sentències condemnatòries, i sovint és important deslligar-se de la responsabilitat política». En aquest sentit, ha assegurat que els socialistes, en aquesta legislatura, han donat «clars exemples que hi ha línies roges», cosa que ha contraposat amb l’actitud del PP.

Aquestes declaracions, com calia esperar, han generat tota una sèrie de reaccions en cadena. D’una banda, el president Ximo Puig ha qualificat les paraules de la consellera com «una opinió personal» i ha assegurat que Bravo no ha enviat «un missatge a ningú». També des del PSPV, la seua portaveu i vicesecretària general, Ana Domínguez, ha dit que les paraules de Bravo «es limiten a l’àmbit personal». «És així com hem d’entendre eixes declaracions», ha reiterat.

Des de Compromís, en canvi, la resposta no ha sigut la mateixa. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat que «si he de posar un exemple de lleialtat institucional, no posaria Gabriela Bravo com a exemple». Àgueda Micó, secretària general de Més Compromís, considera que les declaracions de Bravo són «desafortunades», i ha afegit: «dins d’uns anys, quan es valore el Botànic, a Oltra se li recordarà pel seu impuls per a transformar la Comunitat i a altres membres del Consell per bloquejar la igualtat lingüística dels valencians».

Comparteix

Icona de pantalla completa