Diari La Veu del País Valencià
Presenten el poeta i professor escocés Alan Riach a València

Aquest dijous, 28 d’abril, l’Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà presentarà a Ca Revolta, a València, el poeta, estudiós i professor de la Universitat de Glasgow Alan Riach (Airdrie, Lanarkshire, Escòcia, 1957). Després d’impartir la lliçó «Modern Scottish Poetry», una panoràmica de la poesia escocesa del segle XX, diversos poetes valencians llegiran obres de l’autor traduïdes per ells mateixos.

Riach va estudiar a Cambridge i Glasgow, i treballà com a professor associat a la Universitat de Waikato, Nova Zelanda, de 1986 a 2001, quan s’incorporà al Departament de Literatura Escocesa de la Universitat de Glasgow, on ara és catedràtic. És autor de treballs de crítica sobre la poesia de Hugh MacDiarmid (1892-1978), editor de l’obra d’aquest poeta per a Carcanet Press i ha escrit i editat diversos volums sobre literatura escocesa del segle XX. Riach fou president de l’Association for Scottish Literary Studies del 2006 al 2010 i col·labora regularment al diari escocés The National, un dels més importants del país. Com a poeta, Riach és autor de sis llibres i ha treballat els últims temps en versions angleses de poemes gaèlics del segle XIX.

És autor també de diversos poemaris: This Folding Map (Auckland University Press, 1990), An Open Return (Untold Books, 1991), First & Last Songs (Chapman, 1995), Clearances (Scottish Cultural Press, 2001), Homecoming: new poems 2001-2009 (Luath, 2009) i The Winter Book (Luath Press, 2017).

L’acte, que començarà a les 19.30 h., comptarà amb la participació dels autors valencians Jordi Botella, Juli Capilla, Laia Capilla, Francesc Collado, Imma López Pavia, Eduard Marco, Begonya Mezquita, Josep Mir, Joan Navarro, Jaume Pérez Montaner, Josep Porcar, Josep Ribera, Isabel Robles, Francesc Rodrigo, Manel Rodríguez-Castelló i Pau Sif. Hi actuarà també el cantautor alcoià Hugo Mas, que ha musicat poemes d’Alan Riach. En el mateix acte es presentarà la plaquette commemorativa del que vol ser una primera trobada entre poetes escocesos i valencians i que porta per títol La poesia escocesa moderna / Modern Scottish Poetry; Poemes / Poems d’Alan Riach. Acabat l’acte, hi haurà un sopar de germanor al mateix local de Ca Revolta.

Comparteix

Icona de pantalla completa