Acció Cultural convoca concentracions per l’inici del judici als feixistes que van agredir manifestants el 9 d’Octubre del 2017

Segons l’entitat, el judici «pot significar un important precedent per a la condemna social i jurídica de la violència política»

El proper dilluns 25 de setembre començarà, a les 10 hores del matí, el judici als feixistes que van agredir violentament manifestants durant el 9 d’Octubre de 2017. El procés d’instrucció s’ha allargat durant sis anys, una lentitud que Acció Cultural considera «inexplicable» i que «alimenta la indefensió de les víctimes i la impunitat dels agressors en molts casos». Per contra, en aquest llarg període s’ha pogut identificar 28 acusats i s’ha documentat suficientment, amb tota mena de gravacions de vídeo i fotografies, la implicació de diversos agressors en actuacions que, a parer de l’entitat, poden comportar multes i penes importants.

La Comissió 9 d’Octubre, plataforma d’associacions, sindicats i partits que convoca la manifestació cada any, i que coordina Acció Cultural, es va personar en el judici per a defensar el dret elemental de manifestació, reunió i expressió, «un dret agredit pels violents que van intentar impedir la realització d’una manifestació i, per tant, el dret a la llibertat d’expressió de les persones i organitzacions que hi participaven».

Segons Acció Cultural, «els anys d’instrucció han permès la identificació de les persones violentes, i la condemna, per part de la societat valenciana, d’actituds i comportaments inadmissibles en democràcia. I més concretament, han fet possible el debat sobre els grups d’ultres infiltrats en els camps de futbol i la dissolució dels violents Yomus, protagonistes de tot tipus de lamentables incidents i agressions verbals i físiques».

Però amb la instrucció no finalitza el treball de l’entitat, sinó que aquest continua amb l’inici del judici, el qual esperen que servisca com a altaveu per a la denúncia, i com a «instrument per a aprofundir en la condemna social dels violents i, sobretot, per a l’objectiu d’aconseguir una sentència que esperem que puga establir un precedent important en la defensa dels drets democràtics fonamentals en el País Valencià».

Davant la importància del judici que ara s’obri, Acció Cultural fa una crida a concentrar-se el dilluns 25 de setembre davant de la Ciutat de la Justícia de València per a reclamar la condemna de la violència i dels violents, i demana a associacions, sindicats i partits que hi participen, i a condemnar de forma «pública i clara» els fets violents del 9 d’Octubre de 2017. A més, Acció Cultural estén la convocatòria a les ciutats d’Alacant (19 hores a la plaça de la Montanyeta) i Castelló de la Plana (19.30 hores davant de la seu de subdelegació del govern).

En aquest sentit, Acció Cultural demana públicament al president de la Generalitat Valenciana i al conjunt del Consell una «condemna pública de la violència contra el dret fonamental de manifestació» que va tindre lloc el 9 d’Octubre del 2017 i el seu compromís amb el respecte a la llibertat de manifestació, reunió i expressió.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.