Ràdio Nacional Valenciana, un projecte comunicatiu autogestionat

Les emissions van començar el 8 de setembre

El passat 8 de setembre va arrancar un mitjà de comunicació autogestionat i en clau valenciana anomenat Ràdio Nacional Valenciana (RNV). Segons van explicar els seus creadors en la emissió inaugural «Comencem!», al País Valencià l’únic mitjà radiofònic potent és À Punt, la ràdio pública. Per tant, ells plantegen que en un país normal haurien d’haver-hi més mitjans, tant públics com privats, que utilitzen la llengua pròpia. A més, donada la circumstància política actual al País Valencià, des de RNV creuen que aquesta pot afectar la continuïtat de la radiotelevisió pública valenciana. En conseqüència, aquesta iniciativa vol garantir un servei d’informació i entreteniment en valencià.

És per això que naix Ràdio Nacional Valenciana, una ràdio digital que programa música en català i que ja compta amb un programa propi anomenat «Feminismes», conduït per Elo Chamarro, secretària de Feminisme d’Esquerra Republicana del País Valencià.

Aquest projecte tan sols du una setmana de trajectòria des de la posada en marxa oficial. Per tant, segur que RNV encara té moltes més coses a oferir-nos en els pròxims mesos.

Si voleu consumir més continguts sonors en valencià, podeu consultar el recull de podcasts de Poblet.info.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.