Diari La Veu del País Valencià
Compromís i Sumar tanquen un acord per concórrer junts el 23-J al País Valencià

Compromís i Sumar han tancat un acord per concórrer junts als comicis generals del 23 de juliol al País Valencià. Fonts de Compromís han confirmat el pacte aquest divendres al matí i han concretat que la coalició es presentarà amb el nom Compromís-Sumar: Sumem per guanyar.

En paral·lel, la negociació entre Sumar i Podem continua oberta a l’espera de conéixer el resultat de la consulta a les bases del partit lila. Les mateixes fonts han concretat que Compromís només ha negociat amb Sumar i que, si en els llocs que s’han reservat a Sumar a les llistes hi va gent de Podem, serà una qüestió que hauran de decidir entre Podem i Sumar.

La formació lila va plantejar ahir dijous al vespre presentar-se en solitari al País Valencià i amb Sumar a la resta de l’estat espanyol i fonts de Podem ho van justificar per a evitar «vetos» davant la manca d’entesa amb Compromís.

El pacte entre Sumar i Compromís implica que la formació valenciana designarà el cap de llista per la demarcació de València mentre que serà Sumar qui ho faça a les circumscripcions d’Alacant i Castelló. El número dos a les tres demarcacions els triarà Compromís. Els tercers corresponen a Sumar.

Comparteix

Icona de pantalla completa