Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig canvia les llistes de les direccions provincials de València i a Alacant per al 23-J

La comissió executiva dels socialistes valencians celebrada aquest dijous ha tingut el resultat esperat. La direcció del PSPV, exercida pel president en funcions Ximo Puig, ha rebutjat les propostes emeses des de les direccions del partit a les demarcacions de València i Alacant per a proposar els candidats del PSOE al Congrés i al Senat el pròxim 23 de juliol.

A Alacant el secretari provincial, Alejandro Soler, que va ser alcalde d’Elx entre 2007 i 2011, es mantindrà com a cap de llista al Congrés. En canvi, els canvis arriben a la llista del Senat, on pretenia accedir Ángel Franco, històric dirigent a l’ombra del partit a la ciutat d’Alacant. Antonia Moreno, qui durant aquesta legislatura ha sigut directora territorial de Presidència a Alacant, es col·loca com a número u, i anirà seguida de Toñi Serna, secretària valenciana de Cooperació.

Pel que fa a València, Puig ha desautoritzat la proposta de Carlos Fernández Bielsa, secretari provincial, alcalde de Mislata (Horta Sud) i qui s’ha postulat com a pròxim president de la Diputació. Tot i que la ministra Diana Morant i l’exministre José Luis Ábalos es mantenen com a primer i segon de la llista al Congrés, en el número tres hi anirà Carmen Martínez, fins ara alcaldessa de Quart de Poblet (Horta Sud), a canvi de Pilar Sarrión, alcaldessa d’Anna (Canal de Navarrés) i dirigent pròxima a Bielsa.

Al Senat també hi ha hagut canvis. El candidat de Bielsa per a liderar la llista per València, Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna (Horta Nord), és substituït per Alfred Boix, una de les peces més destacades en l’organigrama de Puig en Presidència.

Comparteix

Icona de pantalla completa