Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol atorga l’autorització administrativa prèvia al macroparc solar Magda

El BOE d’aquest 7 de juny ha publicat l’atorgament a l’empresa Tregmul Trade SL de l’autorització administrativa prèvia del Ministeri per a la Transició Energètica i el Repte Demogràfic per a la instal·lació de la macroplanta fotovoltaica Magda i la infraestructura d’evacuació a la Plana Alta. Cal recordar que el passat 7 de febrer ja es va fer pública la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) que permetrà el desenvolupament del parc solar.

Aquest projecte ha estat rebutjat des del primer moment per agricultors i veïns dels municipis afectats, organitzacions agràries, associacions i activistes mediambientals. Tant és així que la Plataforma contra la Línia de Molt Alta Tensió de les Comarques de Castelló ha llançat un tuit en què acusa el govern espanyol de «literalment», voler «soterrar sota plaques, aerogeneradors i línies MAT» el territori.

La notícia també ha generat la resposta del senador de Compromís Carles Mulet que s’ha preguntat a la mateixa xarxa social «Que diu el Gobiernomás… que endavant a Magda? Que diu la Conselleria del PSOE que endavant?»

El candidat d’Units per Cabanes a l’alcaldia d’aquest municipi, David Casanova, ha lamentat la decisió: «Avui és un dia trist per als nostres pobles, el govern de l’Estat espanyol dona llum verda a la construcció de MAGDA. No ens rendirem, continuarem lluitant per defensar el nostre territori passe el que passe. Cap agressió sense resposta».

Per part seua la Coordinadora per la ubicació racional de les energies renovables ha dit: «Hem d’aturar aquest despropòsit. Si l’ Estat i totes les seues institucions i administracions governen per a uns pocs, l’única eixida que tenim és la mobilització permanent. Si ens declaren la guerra, guerra tindran. La Magda no s’instal·larà a les Coves».

Comparteix

Icona de pantalla completa