Apareix una gran pintada al nou llit del Túria contra l’ampliació del port de València

L’acció s’emmarca dins dels actes previs a la manifestació del 16 de juny

Durant els mesos de febrer i abril, activistes de Marfull-AE Agró​ i de la Comissió Ciutat-Port han estat repassant i ampliant al nou llit del Túria la pintada que reivindica el dret a decidir el futur de la Punta. Des d'aleshores, ja són milers les persones les que diàriament s'han topat amb el mural gegant. Un clam de 1.200 metres quadrats per aturar l'ampliació del port de València i que, des de la plataforma ciutadana, asseguren omplirà els carrers del cap i casal el pròxim 16 de juny.

L’any 2018, Marfull-Acció Ecologista Agró va realitzar una pintada gegant al nou llit del Túria en la qual posava «Recuperem La Punta. Horta és Futur. No ZAL», per donar suport a la plataforma Horta és futur, no a la ZAL. Al 2019 el col·lectiu ecologista va incorporar a aquesta pintada la carxofa dissenyada per Diego Mir, sota el lema «L’Horta és vida».

Cinc anys després l’horta històric​a ​de la ciutat de Valènci​a ​continua sota la pressió de múltiples PAIs, mentre que els activistes continuen lluitant per recuperar La Punta i aturar la ZAL. Unes reivindicacions que se sumen a la d’aturar l’ampliació del port de València i enderrocar el dic nord. És per això que Marfull-AEA i la Comissió Ciutat-Port enguany han tornat al nou llit del Túria per donar a conèixer a la ciutadania la lluita contra l’ampliació del port i en defensa de l’horta.

En total, els activistes han necessitat 200 quilos de pintura i sis dies per acabar aquest mural de 120 metres de llargària i 12 metres d’ample, convertint-lo en el mé​s gran de tota la ciutat. «Estes dimensions metafòricament representen la megalomania del Port a la qual​, des de fa molt de temps, venim oposant resistència», afirmen.

De fet, la pròxima acció organitzada per la Comissió Ciutat-Port, que aglutina més de 200 col·lectius i associacions socials, culturals, de memòria històrica i mediambientals, serà una gran manifestació contra l’ampliació. Tindrà lloc el pròxim 16 de juny a les 18.30 hores i partirà des de l’Albereda de València, entre el pont de les Flors i el pont d’Aragó, fins arribar a la plaça de l’Ajuntament. Des de la Comissió porten setmanes difonent per xarxes socials la convocatòria que, a més a més, compta amb el suport d’artistes i de persones famoses, com ara el presentador Arturo Valls, que estan cridant a la ciutadania perquè es mobilitz​e en defensa del territori, del medi ambient i de la sobirania alimentària, així com també de l’Albufera de València.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.