Diari La Veu del País Valencià
El PSPV perd l’alcaldia del poble menys habitat del País Valencià

Una de les curiositats que deixa aquesta jornada electoral és que el PSPV ha perdut l’alcaldia del poble menys habitat del País Valencià. Es tracta de Castell de Cabres, al Baix Maestrat, que al 2022 comptava amb 22 habitants. Alhora, el PP s’ha fet amb l’Ajuntament d’Emperador (Horta Nord), el poble que compta amb el terme municipal més reduït.

En el primer dels casos, l’alcaldia de Castell de Cabres estava en mans de la socialista María José Tena des del 2019, que manté un regidor. Els altres dos seran per a la candidatura Avant Castell de Cabres. Altres pobles poc habitats són Sempere (Vall d’Albaida) i Tollos (Comtat), amb 26 i 30 habitants respectivament. El primer tindrà dos regidors del PSPV i un del PP, mentre que el segon comptarà amb tres edils del PP, que també governarà a les localitats de Palanques (Ports), Figueras (Alt Palància) i Famorca (Comtat), municipis que no arriben als cinquanta habitants. Uns pocs més en té Sacanyet (Alt Palància), on també governarà el PP, mentre que a Villores (Ports) governarà una candidatura local.

Pel que fa al domini de Compromís en els municipis més despoblats, el poble menys habitat que governarà és Vallat, a l’Alt Millars, que té 54 habitants.

Quant a la mida geogràfica dels pobles, a banda del cas d’Emperador, el segon poble més petit del País Valencià, Llocnou de la Corona (Horta Sud), comptarà només amb regidors del PP. A Benirredrà (Safor) podran governar PSPV i Compromís conjuntament, mentre que a Geldo (Alt Palància) ho podrà fer el PSPV. Beniflà (Safor) i la Granja de la Costera comptaran amb majoria del PP, i a localitats com Tavernes Blanques (Horta Nord) i Benetússer (Horta Sud), molt habitades però inserides al rànquing dels 10 municipis valencians més petits, es preveu l’entrada del PP i Vox en el primer cas i la continuïtat del PSPV en el segon, en aquest cas gràcies al suport de Compromís i Esquerra Unida.

Altres pobles de mida reduïda són Palmera (Safor), on Compromís té majoria absoluta; i l’Alqueria d’Asnar (Comtat), on es preveu un govern d’esquerres gràcies als tres regidors socialistes i als dos de Compromís davant altres dos que ha aconseguit el PP.

Comparteix

Icona de pantalla completa