Diari La Veu del País Valencià
El PP tornarà a governar en solitari a la Diputació de Castelló

El Partit Popular ha recuperat la Diputació de Castelló quatre anys després que la presidira Javier Moliner, ja que ha obtingut en les eleccions municipals el 38,07% dels vots i 14 diputats, per la qual cosa podrà governar en solitari.

D’aquesta manera, el PP amplia en tres el nombre de diputats en relació amb la passada legislatura i aconsegueix la majoria absoluta que se situa precisament en 14 diputats dels 27 que estan representats a la corporació.

Així, la presidenta provincial del PP, Marta Barrachina, es perfila com la nova presidenta de la Diputació i seria la primera dona a dirigir la institució.

Per part seua, el PSPV -que ha governat en els últims quatre anys junt amb Compromís amb el socialista José Martí com a president – ha assolit el 32,05% dels vots i 11 diputats, un menys que en les anteriors eleccions.

Per part seua, Compromís -amb el 10,36% dels vots- ha perdut un dels diputats amb els quals comptava en la passada legislatura, per la qual cosa -al costat de la pèrdua del diputat socialista- no es podrà reeditar el govern d’esquerres.

Ciutadans s’ha quedat sense els dos diputats que va obtindre en els passats comicis, mentre que Vox -amb el 8,53% dels vots- ha aconseguit entrar en la institució amb un diputat.

Comparteix

Icona de pantalla completa