Diari La Veu del País Valencià
El PP podria governar a Castelló de la Plana amb la suma de Vox

El PP ha guanyat a Castelló de la Plana després d’assolir 11 regidors en aquestes eleccions del 28 de maig i, si suma a Vox -que n’ha obtingut quatre -, recuperaria l’alcaldia que va perdre fa huit anys Alfonso Bataller i desbancaria a l’actual alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco (PSPV).

En concret, en aquests comicis locals, el PP ha aconseguit 11 regidors enfront dels set del 2019; el PSPV, nou enfront dels 10 del 2019; Vox, quatre enfront de l’únic que tenia, i Compromís, tres, els mateixos de la legislatura anterior.

D’aquesta manera, Ciutadans ha quedat fora del consistori perquè ha perdut els quatre regidors que va assolir el 2019, i Unides Podem-EU tampoc entra a l’Ajuntament després de perdre els dos dels comicis anteriors.

En aquest escenari, cap partit ha aconseguit la majoria absoluta i, per tant, serà necessari la suma per a governar del bloc de PP i Vox, partits que hauran de negociar per a aconseguir acords a través dels seus líders, Begoña Carrasco i Antonio Ortolá.

D’aquesta manera, l’actual alcaldessa socialista Amparo Marco deixaria de governar a Castelló de la Plana després de dues legislatures, la del 2015 i la del 2019. En concret, Marco va arribar a l’alcaldia el 2015, amb set regidors i gràcies a un acord amb Compromís i amb el vot a favor de Castelló en Moviment.

El 2019 va decidir presentar-se a la reelecció i va aconseguir la victòria amb el 35% dels vots i 10 regidors, fet que li va facilitar mantindre l’alcaldia.

Precisament Amparo Marco, en el tancament de campanya, va cridar al vot progressista per a continuar construint un Castelló de la Plana millor, «i evitar la reculada social i econòmica al qual porten els governs de la dreta», va afirmar en aquest moment. Assegurava tindre «més il·lusió que mai» per a continuar fent «una ciutat millor».

Per part seua, Begoña Carrasco (PP) havia afirmat que estava disposada i preparada per a canviar les coses i havia assenyalat abans de votar que els castellonencs volien canvi.

Comparteix

Icona de pantalla completa