Diari La Veu del País Valencià
Aitana Mas diu que el Consell no ha aprovat el requisit lingüístic perquè «falta un informe»

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha explicat hui que no s’ha pogut aprovar en aquesta legislatura el decret del requisit lingüístic per a l’accés a la Funció Pública perquè falta l’informe preceptiu del Consell Jurídic Consultiu. «El fracàs haguera sigut no tindre un acord del Consell», ha assenyalat.

Mas, en roda de premsa per a informar dels assumptes aprovats en l’últim Ple del Consell, s’ha pronunciat així preguntada per si considera un fracàs no haver pogut aprovar aquest decret en aquesta legislatura que ara acaba.

Ha assenyalat que «el fracàs haguera sigut no tindre un acord, però l’acord el tenim i ara l’aprovació no depèn de nosaltres, sinó del Consell Jurídic Consultiu, que ha d’emetre un dictamen. Nosaltres no podem aprovar aquesta norma sense aquest informe preceptiu».

Per tant, ha recalcat que el Consell «ha fet la seua tasca, que és tindre un acord, i ara estem esperant la tramitació normativa pròpia de la Generalitat acabe», ha postil·lat.

El decret del requisit lingüístic que encara no s’ha aprovat generava una forta oposició entre la comunitat docent, especialment entre els mestres de valencià i entre els professionals que acrediten el coneixement de l’idioma, en tant que permetia homologar el títol de C1 als estudiants que acabaren el Batxillerat amb una nota de 7. Una exigència que, per a molts coneixedors en la matèria, no era suficient per a avalar el coneixement suficient de la llengua i que, a més, «desacreditava» òrgans com la junta qualificadora, encarregada d’acreditar títols de valencià.

Entitats com ara Plataforma per la Llengua, Escola Valenciana o El Tempir d’Elx es van manifestar en contra d’aquest decret.

Comparteix

Icona de pantalla completa