Diari La Veu del País Valencià
La 27a edició de la trobada de cantadors de Massalfassar comptarà amb la participació de bertsolaris

El dissabte 20 de maig, a partir de les 23 hores, tindrà lloc a Massalfassar (Horta Nord) la 27a edició d’un dels festivals de música més veterans i singulars del País Valencià: el Cant al Ras que organitza la Colla de Dimonis de Massalfassar des del 1997 i que ha convertit aquest poble en un referent pel que fa a la difusió i promoció de la cançó tradicional valenciana.

La trobada, que ha traslladat la seua ubicació a la cantonada del carrer Comerç amb el carrer Llibertat, vindrà precedit per un multitudinari sopar per al qual ja fa uns dies que s’han exhaurit les places.

Entre els participants ja confirmats hi ha, entre d’altres, Marta Margaix, Urbàlia Rurana, Naiet Cirerer, Arrop i Talladetes, el Grup Els de l’Horta, la Maria, la Rondalla l’Arnadí amb Xavier de Bétera, Dos Quinzets, la formació reunida exclusivament per a la trobada «Amics del Cant al Ras», una nova fornada de cantadors i cantadores d’estil formats en les escoles de Milio del Puig i de Paquita la del Pedralví i l’Associació de Tabaleters i Dolçainers «El Xarquet» de Massalfassar.

El bertsolarisme arriba al Cant al Ras

La poesia oral improvisada i cantada té a terres basques un dels seus principals nuclis mundials. Enguany el Cant al Ras ha convidat dos joves bertsolaris formats a la bertsoeskola Llibertso de Gernika-Lumoko: Asier Galarza, de Muxika, i Koldo Muñiz, d’Ibarrangelu. Tots dos faran una petita mostra del seu art improvisatori i de l’enorme potencial expressiu del gènere que arriba per primera vegada al Cant al Ras.

Alicornio, folk castellà de proximitat

El duet val·lisoletà format per la Águeda Sastre i Carlos Martín és una de les darreres sensacions del folk de Castella. Fa pocs mesos varen publicar el seu segon disc Luna de mayo que ha tingut una magnífica rebuda. D’ells va escriure Joaquin Díaz: «la llegenda conta que el fabulós animal que dona nom a aquest duo vivia en les altes cimeres i només transmetia les seues qualitats a qui s’hi acostava amb puresa de ment i de cor. Exactament com ells s’han acostat a la música de tradició: sense prejudicis i amb honestedat. El resultat és sorprenent i lluminós».

Comparteix

Icona de pantalla completa