Les propostes valencianes Deparkineo i Centre del Carme CC, Premis Sonor de pòdcast en català 2023

La gala de lliurament s’ha celebrat a l’Spotify Camp Nou, a Barcelona, aquest dilluns

Els Premis Sonor del pòdcast en català, impulsats per La Mira amb la col·laboració de Catalunya Ràdio,    han guardonat enguany les propostes valencianes Deparkineo i  Centre del Carme Cultura Contemporània Podcast, del Consorci de Museus del País Valencià, entre els onze pòdcasts guanyadors.

La gala de lliurament, que ha tingut lloc aquest dilluns a l'Spotify Camp Nou, on s'han reunit més de 400 persones, ha estat presentada per la cap de projectes de La Mira, Magda Gregori, i el presentador de L'última hora del Matí de Catalunya Ràdio, Quim Morales. Ha comptat amb les actuacions de la Mercabanda i Guillem Roma, les imitacions de Xavier Espinosa i l'entreteniment de Xavier Pérez Esquerdo. A més, els guanyadors han viscut moments sonors tocant el gong del Gran Teatre del Liceu, que aquest ha cedit per a l'ocasió.   

Marta Meneu, Maria Devesa i Carmen Alonso reben el guardó per Deparkineo | @SimValenciana

Deparkineo, millor pòdcast conversacional, està conduït per tres joves periodistes: Marta Meneu, Maria Devesa i Carmen Alonso, i s’enregistra a Ràdio Godella, i CCCC Podcast, millor podcast d'innovació, dut a terme per Amàlia Garrigós i Edu Comelles, que divulga i promou la diversitat cultural i social del centre.

Un dels moments més esperats de la jornada ha estat l'entrega del premi del públic; una categoria sotmesa a votació popular, on van participar més de 1.500 votants. El podcast Tardeo de Ràdio Primavera Sound, presentat per Andrea Gumes, s'ha endut el guardó.  

Clàudia Rius, Paula Carreras, Rita Roig i Ofèlia Carbonell, les presentadores de Gent de Merda de Ràdio Primavera Sound, han recollit el premi a millor podcaster. En la categoria millor podcast de ficció el guardonat ha estat Mix 97, de Catalunya Ràdio, i el premi al millor podcast de narrativa no-ficció se l'ha endut Comarcal 497.  

Amàlia Garrigós amb el guardó rebut per CCCC Pòdcast | @SimValenciana

També ha estat guardonat S'ha escrit Un Podcast, una producció d’El Terrat, en la categoria de millor podcast d'entreteniment i Sala 113. Històries arxivades, del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, s'ha endut el guardó a millor podcast publicitari.

En la categoria millor realització i disseny sonor ha estat guardonat Berícid Sulfúric La Victòria del Derbi s'ha endut el premi a millor guió. El premi a millor producció ha estat per País invisible.  

El jurat dels premis ha estat format per Francesc Canosa, director de continguts de La Mira; Albert Murillo, de l'equip de Podcast de Catalunya Ràdio i presentador de Generació Digital; Maria Riba, cap de producció de la productora Antàrtida; Toni Sellas, professor i coordinador del grau de Periodisme de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i Marta Salicrú, directora de Ràdio Primavera Sound. 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.