Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 1990 Sangtraït va fer el primer concert a Barcelona, a Studio 54

El 17 de maig del 1990 Sangtraït va fer el primer concert a Barcelona, a Studio 54.

El grup de hard rock i heavy metal amb reminiscències fantàstiques i medievals combinades esporàdicament amb temes actuals i quotidians es va formar el 1982 a la Jonquera i va ser molt diferent dels altres grups de la seua generació.

Va assolir una gran popularitat a finals de la dècada dels huitanta i durant la dels noranta gràcies a cançons com El vol de l’home ocell, Somnis entre boires i Els senyors de les pedres.

El 1980 va enregistrar el primer disc, Els Senyors de les pedres; el 1990, Terra de vents, i el 1991, L’Últim Segell.

Un dels nombrosos concerts del 1991 va ser el «mític» del 14 de juny al Palau Sant Jordi de Barcelona, on van actuar juntament amb Sopa de Cabra, Sau i Els Pets. S’hi van aplegar 22.104 persones i fins a aquella data va ser el concert més gran que s’havia fet mai a Europa en recinte tancat. D’aquest concert es va editar un nou àlbum, Sangtraït al palau Sant Jordi, i un vídeo homònim.

El 1993 va traure a la llum Contes i llegendes; el 1995, Eclipsi, i el 1996, Noctàmbulus.

Després d’aquest disc, desapareix de l’escena musical fins a la primavera del 1999, quan participen en l’emotiu homenatge a Carles Sabater al palau Sant Jordi, on toquen una versió de la cançó És inútil continuar. El mateix any enregistra L’altre cantó del mirall.

El 20 de desembre del 2001 Sangtraït es va acomiadar a la sala Razzmatazz de Barcelona.

Comparteix

Icona de pantalla completa