Diari La Veu del País Valencià
Ondara acull la presentació d’«Els nostres inventors. Ondara 1902-1975», de Vicent Ortuño

La Casa de Cultura d’Ondara (la Marina Alta) va acollir divendres passat la presentació del llibre Els nostres inventors. Ondara 1902-1975, de Vicent Ortuño Ginestar, editat per Edicions 96. A l’acte, organitzat per l’Associació Cultural Ocell amb la col·laboració de l’Ajuntament, hi va assistir un nombrós públic.

La presentació va anar a càrrec de Dolors Pedrós, editora i presidenta en funcions del Consell Valencià de Cultura, qui, després d’una breu presentació de la biografia de l’autor, va destacar, sobretot, el valor i la transcendència del projecte d’investigació local que està fent l’Associació Cultural Ocell. Una iniciativa que fa visible el treball professional i l’esforç de molts ciutadans d’Ondara amb l’objectiu que no caiguen en l’oblit.

Per part seua, l’autor, a més d’exposar la tasca duta a terme i explicar el procés i la metodologia d’investigació que havia seguit, va desvelar a molts dels assistents aspectes desconeguts. Per a la majoria va ser un descobriment el vessant investigador d’una pert important dels inventors que figuren al llibre.

A continuació, a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura, s’hi van poder veure alguns dels invents originals que s’han pogut aconseguir per a la mostra. Alguns fills o nets dels inventors explicaven a l’assistència el funcionament dels aparells que s’hi exhibien. La curiositat que va despertar el tema va facilitar un interessant i encuriosit col·loqui entre bona part del públic assistent.

Comparteix

Icona de pantalla completa