Diari La Veu del País Valencià
Alfafar i Sedaví acorden amb Adif suprimir el pas a nivell

Els alcaldes d’Alfafar i Sedaví (l’Horta Sud), Juan Ramón Adsuara i José Francisco Cabanes, ha acordat aquest dimecres amb Adif autoritzar la supressió del pas a nivell com a solució «ràpida» als problemes de seguretat en aquest punt negre, on la setmana passada va morir una jove de 19 anys atropellada per un tren de Rodalia, mentre es negocia en paral·lel el soterrament d’1,9 quilòmetres de la línia. Uns dies després del tràgic succés nombrosos veïns reclamaven l’eliminació del pas a nivell.

Així mateix, Adif ha aclarit que aquesta mateixa setmana es començarà a treballar en el protocol que inclou com a prioritat la realització d’un estudi de trànsit per part seua que servirà de base per al desenvolupament del projecte d’eliminació del pas a nivell. Aquesta actuació vetla per la seguretat dels ciutadans i el servei ferroviari i es durà a terme a curt i mitjà termini, ha assenyalat.

També ha destacat que a més de millorar la fluïdesa del trànsit en l’entorn i evitar el trencament de les barreres del pas per ús indegut dels vehicles, es reduiria l’impacte acústic del ferrocarril, ja que s’eliminaria l’obligatorietat de l’ús del xiulet del tren abans de l’arribada a un pas a nivell, com estableix el Reglament General de Circulació per motius de seguretat.

D’altra banda, la delegada del govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé, ha afirmat que és «un dia molt important» perquè «hui sabem que totes les administracions tenim clar que cal abordar els problemes del pas del tren per tots aquests municipis, també per Benetússer i Massanassa, i treballarem tots junts». «Nosaltres no ens neguem absolutament a res», ha asseverat.

Així, ha recordat que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, aquest dimarts va confirmar que «el primer és la seguretat» i «hui ja han fet un primer pas» per a eliminar el pas a nivell, que són unes obres que «comporten obligatòriament uns estudis previs que es faran de manera conjunta». «I la voluntat del govern espanyol és continuar treballant perquè som conscients de la reivindicació legítima dels veïns», ha explicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa