Diari La Veu del País Valencià
El professor d’Història Kilian Cuerda porta als tribunals el mitjà d’extrema dreta «Mediterráneo Digital»

Al juny de l’any passat, el mitjà d’extrema dreta Mediterráneo Digital va publicar una notícia en què assegurava que Kilian Cuerda, professor d’Història en un institut de secundària a Aldaia (Horta Sud), havia sigut denunciat per pares d’alumnes per fet de ser «un adoctrinador d’aquells que imposa la llei de la por». El mitjà assenyalava el mestre pel seu pas pel PSPV i per la UGT, i l’acusava «d’impartir lliçons exclusivament en valencià i d’adoctrinar en base a la seua ideologia antifeixista».

També l’acusaven de «negar-se a parlar en espanyol» i d’haver «tingut fins i tot problemes amb alguns xics», de «no tallar-se a l’hora de criticar els Països Catalans o de criticar obertament partits com Vox i comparar-los amb els nazis». El mitjà ultra també anunciava que iniciaria accions penals contra Kilian Cuerda amb dues querelles criminals per delictes «d’injúries i calúmnies».

Cuerda va respondre assegurant que la notícia estava basada en falsedats i que només tenia la voluntat d’injuriar-lo. D’aquesta manera, va denunciar el mitjà, que ara es podria veure condemnat per un delicte de coaccions, atès que el jutjat número 12 de València ha admès a tràmit la querella del professor.

Comparteix

Icona de pantalla completa