Convoquen a València una concentració per la pau aquest dilluns

L’acte, organitzat per l’Assemblea Popular València contra les guerres, tindrà lloc a la plaça de la Mare de Déu a les 19.15 h

L’Assemblea Popular València contra les guerres ha convocat una concentració aquest dilluns, a les 19.15 h, a la plaça de la Mare de Déu per a exigir l’aturada de la guerra, que s’ordene l’alto-el-foc i hi haja una solució negociada, que no s’envien armes a Ucraïna i que es prohibisquen totes les armes nuclears. També se solidaritzarà amb les víctimes de totes les guerres.   

A finals del 2022, l’Assemblea va fer públic un manifest al qual es van adherir 15 col·lectius del País Valencià (ATTAC-PV, MOC-PV, Dones de Negre, CEDSALA, CEAR, La Ribera en bici-Ecologistes en Acció, entre altres). 

En aquest manifest, la plataforma condemnava «sense pal·liatius la criminal invasió d’Ucraïna per part de l’exèrcit de la Federació Russa». «L’horror de la guerra s’ha instal·lat a Europa. No s’albira actualment el seu final, i sí, per contra, un risc real d’extensió cap a un conflicte nuclear», assenyalava.

«Milers de morts civils de totes les edats, milions de persones desplaçades de les seues llars, violacions, saquejos, destrucció massiva d’infraestructures econòmiques, sanitàries, educatives i culturals. I també una destrossa de serveis que dificulta el funcionament dels corredors humanitaris per a evacuar a la població», continuava.

«I mentre tot això succeeix, polítics en altes institucions parlen del potencial benefici de prolongar el conflicte per a afeblir el poder militar i econòmic de Rússia, justificant “sacrificis inevitables” per part la població ucraïnesa, russa i de la resta d’Europa» indicava.

Per això, asseverava, «és urgent i necessari organitzar una resposta des de baix contra la guerra, les agressions imperialistes i la militarització de les societats» i feia una crida a les organitzacions de la societat civil, els sindicats, els partits polítics, els moviments socials i la ciutadania en general perquè s’organitzaren i formaren «un potent moviment internacionalista per la pau capaç de fer front a l’espiral bèl·lica en curs que ens condueix directament al desastre».

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.