Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Oriola permetrà una urbanització en l’últim tram de costa verge del municipi

Gir de guió a la capital del Baix Segura. L’Ajuntament d’Oriola, governat en minoria pel PSPV i per Ciutadans, permetrà la construcció de més de dos milers de cases a Cala La Mosca, on hi ha l’últim tram de costa verge de tot el terme municipal.

L’Ajuntament ha aprovat la modificació del projecte de la urbanització Alameda del Mar, que ocuparà aquest terreny amb apartaments turístics contra els quals, els últims anys, l’esquerra de la ciutat s’ha mobilitzat de manera constant. Entre els partits que han protagonitzat aquesta reivindicació es troben els socialistes, que amb Carolina Gracia rebutjaven el projecte quan l’Ajuntament estava en mans del PP.

Gracia, que va accedir a l’alcaldia a través d’una moció de censura pactada amb Ciutadans tot just ara fa un any –i que va obtindre el suport extern de Cambiemos, la marca local de l’esquerra alternativa–, era de les que s’havia posicionat en contra del projecte, però tal com ella mateixa va anunciar la setmana passada en roda de premsa, els informes tècnics impedien aturar les pretensions de l’empresa immobiliària, Gomendio, la qual, segons l’alcaldessa, havia arribat a pressionar l’Ajuntament.

L’alcaldessa també deia que es veia obligada a incloure el projecte en la junta de govern local, tot i que des de Cambiemos han qüestionat la decisió dient que l’aprovació del projecte, que segons el regidor d’Urbanisme –José Aix, de Ciutadans– s’havia d’efectuar abans del 4 de maig per a evitar possibles responsabilitats patrimonials, «no està clar des de quan i com operen els terminis marcats per la disposició transitòria primera del PATIVEL respecte al projecte», i suggereixen que l’Ajuntament no ha treballat per a aclarir aquests terminis. Segons aquest partit de l’oposició, la junta de govern d’oriola «ha d’aclarir si, en el marc de la seua autonomia per a arreplegar informacions de cara a la presa de decisions, ha consultat pel mode en què els terminis de la disposició del PATIVEL computen en aquest projecte».

D’altra banda, la formació també alerta que el regidor d’Urbanisme ha insistit «amb freqüència» que, si no s’aprova immediatament el projecte d’urbanització, «l’Ajuntament incorrerà en una responsabilitat patrimonial de vora 200 milions d’euros». Cambiemos recorda que aquesta xifra «només ha sigut plantejada pel promotor que, en qualsevol cas, no té l’autoritat última de determinar si existeix o no la responsabilitat patrimonial i, en el seu cas, de xifrar-la».

Malgrat aquests arguments, la junta de govern local aprovava el projecte urbanístic.

Comparteix

Icona de pantalla completa