Diari La Veu del País Valencià
El regidor del PP d’Alacant Manuel Jiménez, assenyalat per adjudicar a dit el contracte d’una obra a una empresa que va reformar sa casa

Polèmica a l’Ajuntament d’Alacant. El regidor de Festes Manuel Jiménez, que va ser fitxat per Barcala el 2019 quan presidia la Federació de Fogueres, va adjudicar una obra a una empresa triada a dit que havia fet reformes en la seua vivenda. Així ho va destapar aquest cap de setmana el diari Información. Malgrat aquesta notícia, que ha remogut la política local, l’alcalde i candidat a l’alcaldia amb el PP, Luis Barcala, continuarà comptant amb ell per a les pròximes eleccions.

Jiménez, que també és regidor de partides rurals, va adjudicar a dit la rehabilitació de la pèrgola de la plaça de l’Alcoraia, una de les pedanies d’Alacant, a una empresa –Rehabilitaciones Grupo Leuka– que havia realitzat reformes en la casa de l’edil. A més, el propietari de l’empresa, Javier Alemán, és membre de la foguera Florida Portatge, a la qual també pertany Jiménez.

El contracte, menor, s’aproximava als 45.000 euros, i va ser signat a finals de l’any passat. L’empresa va ser triada directament pel regidor després de contactar amb altres dues empreses i demanar-los pressupost. Només l’empresa elegida va enviar una proposta econòmica.

El regidor s’excusa en la «legalitat» del contracte, que finalment va ser pagat per la regidoria d’Infraestructures, liderada per José Ramón González, segons Jiménez, perquè González tenia «molt de treball» i no podia tramitar el projecte, activitat que va assumir ell des de la regidoria de Partides rurals. En canvi, González, a qui se li va demanar el document que acreditava el pagament, ha negat la seua existència perquè ha dit al diari citat que no el va autoritzar.

En un acte del PP aquest cap de setmana a Alacant, el partit va impedir que els periodistes preguntaren sobre aquest assumpte. De moment, tant el PSPV, com Unides Podem i Compromís han reaccionat a aquest afer i han demanat explicacions a l’alcalde, que continua guardant silenci. Unides Podem – Esquerra Unida ha anunciat una iniciativa al ple perquè Jiménez comparega després d’analitzar possibles irregularitats en la seua decisió. Des d’aquesta confluència han assenyalat que a la plaça de l’Alcoraia, on es van dur a terme les reformes, s’han fet diferents intervencions que sumen 130.000 euros, i per això demanen una investigació i no descarten portar el cas a Fiscalia.

La confluència apunta aquesta xifra sumant el cost de la rehabilitació de la pèrgola per 44.379 euros, un projecte de 5.820 euros, la construcció d’un circuit biosaludable per 57.335 euros i la reforma de l’escenari per 27.757 euros. Les dues primeres xifres van ser adjudicades a l’empresa citada.

Comparteix

Icona de pantalla completa