Diari La Veu del País Valencià
S’agreuja l’enfrontament intern del govern de Sant Joan d’Alacant

La batalla interna a l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant (l’Alacantí) s’agreuja. Segons el diari Información, l’alcalde de la localitat, Santiago Román, ha paralitzat una contractació «a dit» per part del portaveu del PP, Manolo Aracil.

Es dona la circumstància que Román va ser investit com a alcalde després d’haver-se presentat a l’alcaldia amb Ciudadanos. Un pacte de la formació taronja amb el PSPV va determinar una alcaldia rotativa entre ambdues formacions. Durant aquesta segona part de la legislatura, l’alcaldia correspon a Ciutadans, i aleshores, Román va ser fitxat pel PP com a pròxim candidat a l’alcaldia. Aquest moviment va fer que Cs expulsara del govern local els socialistes i incorporaren el PP, partit amb el qual no ha deixat de tindre enfrontaments.

En aquest cas, l’alcalde de Sant Joan d’Alacant ha paralitzat una contractació a dit per part del portaveu i encara dirigent del partit local, Manolo Aracil, qui a través de l’empresa municipal Pycsa volia incorporar una persona per desenvolupar tasques de neteja i manteniment en les instal·lacions del consistori. Segons l’alcalde, la contractació havia de passar pel tràmit previ d’accedir a una borsa d’ocupació i restar en la llista d’espera.

Aracil, que és regidor d’Urbanisme, hauria entregat a Pycsa el currículum de la dona contractada, i hauria sigut incorporada de manera immediata, tot i que s’ha acabat paralitzant davant la possible irregularitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa