Diari La Veu del País Valencià
ACPV llança «Balla el valencià», el regueton de l’estiu [Vídeo]

Aquest divendres, 31 de març, Acció Cultural del País Valencià presenta a les xarxes socials el projecte Estima el valencià 2, un disc de cançons en valencià dirigit a les escoles. La part central del projecte és el regueton «Balla el valencià» que arriba al públic en forma de vídeoclip gràcies al suport de la Diputació de València i a la col·laboració especial dels ajuntaments de la Pobla de Vallbona, Sagunt i Llíria. La idea i la composició inicial d’aquesta cançó és de Canta Canalla, però hi han aportat el seu talent i la seua creativitat la rapera Tesa (que hi ha afegit algunes estrofes, tant de música com de lletra), els cantants Mireia Vives i Joan Ferriol, l’influenciador Cabra Fotuda, sense oblidar els més menuts de la troupe canalla: Nora Marco, Pau Bataller i Marc Bataller.

La cançó vol animar a viure en valencià, a cantar-lo, a llegir-lo, a escriure’l i, sobretot, a ballar-lo amb els ritmes d’un regueton passat per l’horta, en un intent de trencar estereotips de gènere (musical).

Estima el valencià 2 consta de 10 cançons, compostes i gravades per Canta Canalla, adreçades al públic més menut i amb temàtiques pensades per a poder ser utilitzades a l’escola: interculturalitat, les emocions (alegria, tristesa, dol), la vida i la mort, la natura, l’escola, l’espai… fins i tot el gust per l’estudi (hi ha alguna cosa més revolucionària que això?). I com no podia ser d’una altra manera, la llengua.

Les cançons es presenten acompanyades de propostes didàctiques elaborades pel professorat del Centre Carles Salvador pensades perquè els mestres i les mestres les puguen aprofitar al màxim en les seues classes.

Estima el valencià 2 és la continuació del projecte Estima el valencià, que va aparéixer l’any 2022 també de la mà d’Acció Cultural del País Valencià i Canta Canalla, amb la col·laboració d’altres artistes de la música familiar en valencià com ara Dani Miquel, Ramonets, Aitana Ferrer, Marcel el Marcià i Trobadorets.

El vídeoclip de «Balla el valencià» ha estat realitzat per la productora valenciana Capdesuro Produccions i es va rodar entre el desembre de 2022 i el gener de 2023 en localitzacions de Llíria, Sagunt i la Pobla de Vallbona. La cançó ha estat enregistrada i masteritzada per Javi Vega. Lletra i música de Canta Canalla.

Comparteix

Icona de pantalla completa