Diari La Veu del País Valencià
Acte vandàlic contra la casa d’un regidor i activista d’Alginet

La matinada de diumenge els esclafits de les rajoles de ceràmica de la façana de la seua casa badant-se va despertar el regidor d’Alginet per la coalició d’esquerres Cercle Idea, Carles Bayarri, i la seua esposa. La intensa resplendor de foc que entrava per les finestres els va alarmar. De seguida van comprovar que alguna cosa cremava a la porta del garatge i van avisar la policia local. En efecte, algú havia traslladat un contenidor uns setanta metres, des de la cantonada del carrer Miguel de Unamuno amb el carrer Joan d’Àustria, l’havia pujat a la vorera, l’havia col·locat a tocar de la portella i l’havia encés amb «alguna mena d’accelerant perquè el foc el consumira més ràpidament», explica Bayarri. De fet, no ha quedat res d’aquest, llevat de l’estructura metàl·lica de les rodes.

«Si et pares a pensar-ho, t’esglaies, és un assenyalament», diu Bayarri. «Pensem que hi ha una clara intencionalitat política», afirma el portaveu de Cercle Idea i membre de la coordinadora de Xúquer Viu. Tot fa veure que «no ha sigut un acte fortuït ni un acte de vandalisme aleatori d’uns brètols», assevera.

A més, indica que, «si les persianes de la primera planta hagueren estat abaixades, s’haurien pogut encendre i el foc hauria entrat al saló de la casa, provocant un autèntic desastre». Per tant, tot apunta que l’autor o autors tenien l’objectiu de produir danys importants. Per sort, les flames van ser sufocades a temps i només han afectat elements de la façana: la portella, deformada i amb vidres trencats; el recobriment ceràmic, amb peces clevillades i caigudes, i les finestres del primer pis, ennegrides pel fum.

Bayarri considera que els autors d’aquest atemptat «han traspassat una línia roja que ha de ser rebutjada i condemnada per tots». El regidor ha presentat una denúncia davant de la policia local, que ha estat traslladada a la Guàrdia Civil i als jutjats de Carlet perquè s’aclarisquen els fets com més prompte millor i les persones implicades siguen identificades i posades a disposició judicial.

El grup Cercle Idea ha manifestat la més rotunda condemna i ha expressat tota la solidaritat i suport al seu portaveu a l’Ajuntament. «Resulta evident que aquest ha sigut un acte premeditat i amb tota la intencionalitat d’atemptar contra la residència d’un veí concret d’Alginet que, a més, és regidor, sense importar-ne les conseqüències o, pitjor encara, les que hauria pogut tindre», ha assenyalat. Per part seua, Xúquer Viu també ha mostrat el seu rebuig per aquesta acció i ha donat el seu total suport a Carles Bayarri.

D’altra banda, Rosa Pérez Garijo, coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià i consellera, ha qualificat els fets com «extremadament greus» i espera que «s’aclarisquen al més prompte possible». A parer seu, «s’han traspassat totes les línies roges possibles» i l’acció «ha de ser denunciada i condemnada per qualsevol demòcrata».

Comparteix

Icona de pantalla completa