Diari La Veu del País Valencià
Quatre persones declaren com a sospitoses per l’incendi de l’Alt Millars

La delegada del Govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé, ha afirmat que la Guàrdia Civil ha pres declaració a quatre persones com a sospitoses d’haver originat l’incendi de Vilanova de Viver (l’Alt Palància) mentre feien treballs de manteniment de la zona forestal.

Així ho ha concretat aquest dissabte Bernabé en declaracions als mitjans al Lloc de Comandament Avançat (PMA), situat a Barraques, on ha confirmat que el «factor humà» va ser el causant de l’inici del foc declarat aquest dijous, que ha cremat al voltant de 4.000 hectàrees en una superfície de 35 quilòmetres de perímetre. Així mateix, ha assenyalat que la investigació «continua oberta».

Sobre si les persones a les quals se’ls ha pres declaració pertanyien a una brigada de neteja municipal, Bernabé ha apuntat que «sembla que estaven fent treballs de manteniment» i ha dit que cal «esperar que es puguen tancar totes les hipòtesis» per a «veure exactament la concreció del càrrec que exercien». «Podrem confirmar segur que la responsabilitat de l’inici té un potencial de factor humà», ha conclòs.

L’incendi avança amb «una gran voracitat» i els treballs d’extinció -en els quals participen més de 700 persones- presenten una «gran complexitat» davant d’unes «condicions meteorològiques pràcticament d’estiu», que, no obstant això, han permés mantindre «estabilitzat» el perímetre del foc, que ocupa una superfície de 35 quilòmetres.

A conseqüència de l’incendi hi ha desallotjades 1.500 persones de huit municipis i pedanies: els Calpes; la Font de la Reina; els Cantos-la Monzona; la Pobla d’Arenós; Montanejos; Aranyel; Montant i Vilanova de la Reina, i s’han establit dos albergs: el Poliesportiu Municipal de Sogorb i l’alberg d’Onda. A més, altres 250 han sigut desallotjades a Aragó, en concret en els municipis d‘Olba i Sant Agustí.

Comparteix

Icona de pantalla completa