Diari La Veu del País Valencià
Centenars de persones es manifesten contra els macroparcs de renovables a Cinctorres

Centenars de persones s’han manifestat aquest dissabte contra els macroparcs de renovables i les línies de molt alta tensió (MAT) a Cinctorres (els Ports). La jornada de protesta, amb el lema «Ni maacrorenovables ni MAT. O ens defensem o desapareixem», ha estat convocada per l’Aplec dels Ports, el Casal Popular La Riscla, la plataforma No a la Mat Comarques de Castelló i el Club de Muntanya La Roca Parda.

Les activitats programades per clamar pel futur de la comarca han començat a les 10 h al frontó, on s’ha elaborat un mural per la defensa del territori. A les 12 h, ha arrencat manifestació contra aquests projectes a la Plaça del Pou fina a la subestació de Fraiximeno, on s’ha llegit un manifest.

Després del dinar de germanor, a les 17 h, ha començat el debat «Colònia energètica i macrorenovables o autosuficiència i producció local. Quin futur volem per al món rural?». Hi han intervingut la portaveu de l’Associació Nostra Terra (No MAGDA) de les Coves de Vinromà, Cinta Moliner; el portaveu de la Plataforma Paisajes de Teruel, Javier Oquendo; la representant del Centre d’Estudis els Ports, Violeta Tena; el representant del Fòrum Noves Ruralitats, Luis del Romero, i representants de Xicoteta Energia i Enginy dels Ports, empreses que desenvolupen comunitats energètiques.

Posteriorment, a les 19.30 h, al local de festes, se celebraran els concerts de Rosio Cano i Ceci, i tot seguit, la presentació del cartell del XLIV Aplec dels Ports que tindrà lloc el 27, 28, 29 i 30 de juliol a Morella.

En acabat de sopar al mateix local, on es vendran entrepans a la barra, continuaran les actuacions amb Cançons d’Artiga, Hormigón Armado, DJ Omar SelekTa i DJ Barraqueta.

Comparteix

Icona de pantalla completa