Diari La Veu del País Valencià
L’incendi forestal de Vilanova de Viver també obliga a desallotjar Montanejos [Vídeo]

L’incendi forestal de Vilanova de Viver (l’Alt Millars) ha obligat a desallotjar Montanejos, que se suma a l’evacuació de la Pobla d’Arenós i algunes pedanies, i la Font de la Reina per la seua proximitat al foc, segons ha informat el 112 a Twitter. Així mateix, segons IFOAR també s’ha evacuat Olba i dos nuclis de Sant Agustí, a l’Aragó, de manera preventiva.

El Centre de Coordinació d’Emergències ha establit la Situació 2 del Pla Especial d’Incendis Forestals en aquest incendi, que s’ha iniciat en el Barranc de Sentenal i en l’extinció del qual estan participant mitjans terrestres i aeris. El govern d’Aragó ha aplicat el nivell d’emergència 1.

La Unitat Militar d’Emergències (UME), activada pel Centre Nacional de Seguiment i Coordinació d’Emergències per a intervindre en l’incendi, ha desplegat 74 militars i 19 vehicles, i 12 autobombes i 4 nodrisses s’han unit al dispositiu existent de la Generalitat Valenciana i del Consorci de Bombers de Castelló.

Així, estan treballant en el lloc set dotacions de bombers, dos URAF, deu unitats de bombers forestals de la Generalitat, set mitjans aeris de la Generalitat, tres mitjans aeris del govern d’Aragó, dues FOQUES, tres coordinadors forestals i un tècnic forestal, entre altres, a més de la UME.

A causa de la gran massa forestal del lloc on s’ha originat el foc, una gran columna de fum es pot veure des de molta distància. Tot i que el vent és fluix a la zona, les condicions del combustible, molt sec per la manca de precipitacions, està provocant que l’incendi avance ràpidament.

D’altra banda, la Direcció General de Trànsit ha informat que, a conseqüència de l’incendi, estan tallades la CV-20 a Montanejos; la CV-207 a la Font de la Reina; la CV-207 a Mases i Tamboril, a Terol.

Fa tot just 48 hores hi va haver un altre incendi, arran d’una crema agrícola, que va obligar a evacuar un càmping de Viver (l’Alt Palància).

Comparteix

Icona de pantalla completa