Diari La Veu del País Valencià
Un incendi forestal a Vilanova de Viver obliga a evacuar la Font de la Reina i la Pobla d’Arenós [Vídeo]

Un incendi forestal declarat aquest dijous a Vilanova de Viver (l’Alt Palància) ha obligat a evacuar la Pobla d’Arenós i les pedanies dels Calpes, els Cantos i la Monzona, i també el municipi de la Font de la Reina per la seua proximitat al foc, que s’ha iniciat al Barranc de Sentena, segons ha informat el 112 a Twitter. El Centre de Coordinació d’Emergències ha establit la Situació 2 del Pla Especial d’Incendis Forestals, que implica que l’avanç d’aquest pot afectar greument la població i altres béns de naturalesa no forestal, com ara habitatges dispersos.

En l’extinció, hi estan treballant sis mitjans aeris -tres helicòpters (un d’ells d’Aragó) i tres avions-, dues autobombes, tres unitats de bombers forestals de la Generalitat -una d’elles helitransportada-, una dotació de bombers del Consorci de Castelló, una unitat de prevenció i un agent mediambiental. La Unitat Militar d’Emergències (UME) ha sigut activada pel Centre Nacional de Seguiment i Coordinació d’Emergències per a intervindre en l’incendi.

A causa de la gran massa forestal del lloc on s’ha originat el foc, una gran columna de fum es pot veure des de molta distància. Tot i que el vent és fluix a la zona, les condicions del combustible, molt sec per la manca de precipitacions, està provocant que l’incendi avance ràpidament.

Al principi, s’ha desallotjat un mas, de manera preventiva, i s’ha tallat una de les vies d’accés a Vilanova de Viver. Després s’han desallotjat les localitats esmentades. Així mateix, l’incendi també afecta el terme municipal de Sant Agustí, a l’Aragó.

D’altra banda, la Direcció General de Trànsit ha informat que, a conseqüència de l’incendi, estan tallades la CV-20 a Montanejos; la CV-207 a la Font de la Reina; la CV-207 a Mases i Tamboril, a Terol.

Fa tot just 48 hores hi va haver un altre incendi, arran d’una crema agrícola, que va obligar a evacuar un càmping de Viver (l’Alt Palància).

Comparteix

Icona de pantalla completa