Diari La Veu del País Valencià
Julia Parra i Javier Gutiérrez deixen les seues competències a la Diputació d’Alacant

Els exdiputats de Ciutadans a la Diputació d’Alacant, Julia Parra i Javier Gutiérrez, han anunciat que renuncien a les seues competències de govern a la institució provincial després d’haver abandonat la formació taronja i haver passat al grup de no adscrits.

D’aquesta manera, les seues competències aniran a parar a mans de dos diputats del PP. Juan de Dios Navarro, regidor en Elx (Baix Vinalopó), assumirà Cultura i Transparència substituint Julia Parra. I Alejandro Morant, alcalde de Busot (l’Alacantí), incorporarà Infraestructures a les seues responsabilitats.

La notícia s’ha produït en un context de tensió després que el president de la Diputació, Carlos Mazón, es negara a retirar les competències de govern als dos diputats que l’esquerra defineix com a «trànsfugues» després d’haver desertat de la formació taronja arran l’entrada de la nova direcció al País Valencià. Finalment, han sigut aquests dos diputats els qui han renunciat, tot i que continuaran integrant la corporació de la Diputació com a no adscrits, fet que garantirà la majoria del PP a la institució. De fet, tant Julia Parra com Javier Gutiérrez no han amagat en cap moment la seua sintonia amb Carlos Mazón, i no es descarta que aquesta proximitat s’acabe traduint en la incorporació de tots dos a les files del PP per a les pròximes eleccions municipals.

D’altra banda, els assessors de Ciutadans a la institució també han sigut cessats, un fet que generava controvèrsia i que tant PSPV com Compromís havien suggerit que, en cas de mantindre’s a la Diputació, podia comportar conseqüències legals.

Carlos Mazón ha defensat la tasca d’ambdós diputats.

Comparteix

Icona de pantalla completa