Diari La Veu del País Valencià
Íñigo Errejon visita València acompanyat per Joan Baldoví i Joan Ribó

El líder de Más País, Íñigo Errejón, ha defensat, després de ser preguntat sobre les crítiques de Podem al voltant de la seua presència aquest divendres en un acte amb la vicepresidenta espanyola, Yolanda Díaz, que «la política ha de deixar d’encarregar-se només de les discussions o problemes dels polítics i tornar immediatament, ràpidament i urgentment a fer-se càrrec de la vida quotidiana».

En aquests termes s’ha pronunciat aquest dissabte Errejón, en declaracions als mitjans, durant la seua visita a València, amb motiu de les Falles 2023, acompanyat del diputat de Compromís en el Congrés i candidat de la formació a la Generalitat, Joan Baldoví; i l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

«Tots farien molt bé a fer que la política torne a ocupar-se de la vida quotidiana i no de la discussió entre polítics. Això no soluciona res a ningú: ho soluciona la política si es fa càrrec de la vida quotidiana, dels problemes reals de la gent treballadora», ha ressaltat.

Aquestes declaracions s’han produït un dia després que Errejón i Díaz participaren en un acte de presentació de l’informe de l’impacte de la precarietat laboral en la salut mental, en el marc del compromís entre el Govern espanyol i Más País per a crear una comissió dedicada a elaborar aquest informe.

Durant la seua intervenció, Díaz va lloar el compromís del líder de Más País per a impulsar l’informe, en proclamar que la «política va de parlar» de la vida de la gent, i no de «sorolls, de forces ni de pressions». La vicepresidenta segona va fer aquestes afirmacions sense referir-se a ningú en concret, però en un moment en el qual Podem pressiona per a aconseguir un acord de coalició amb Sumar abans que ella es presente com a candidata a la presidència del Govern espanyol.

Pel que fa a les Falles, Errejón ha assegurat que «no tots els madrilenys» visiten les festes de València «amb una mirada o intent folclorizant», i ha lamentat que li va fer «vergonya» escoltar l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, prometent que portarà la mascletà a la Puerta del Sol.

El líder de Més País ha defensat que altres persones venen a Falles per a «gaudir-les com una expressió cultural pròpia del poble de València i a gaudir-les entre amics i amigues, companys i companyes». «Dona gust estar hui ací», ha expressat.

També ha dit que «nosaltres volem portar-nos com a receptes polítiques per a Madrid una mica de les coses que s’estan fent i de l’esperit de la ciutat de València i del País Valencià, i és una de les coses que volem representar al maig en les pròximes eleccions locals i autonòmiques».

Comparteix

Icona de pantalla completa