Diari La Veu del País Valencià
El dirigent del PP a Elda abandona el càrrec després d’un enfrontament amb Mazón

El president del PP a Elda (Vinalopó Mitjà), Fran Muñoz, ha abandonat el càrrec com a referent del partit en aquesta localitat de 50.000 habitants després d’un enfrontament amb Carlos Mazón. Muñoz, que mantindrà l’acta de regidor i la militància en el partit, ha descartat donar suport al nou candidat, Paco Sánchez, col·locat per Carlos Mazón com a alcaldable.

Aquesta decisió presa pel líder del PP valencià va provocar l’enuig de les bases del partit a Elda, que aspiraven a repetir candidat amb el lideratge de Fran Muñoz. De fet, mig centenar d’afiliats –el partit diu tindre’n 200 en aquesta ciutat– van amenaçar a donar-se de baixa de la formació, i el mateix Muñoz va emetre un comunicat lamentant la «incertesa» generada amb la tria de Mazón. Finalment, Muñoz ha renunciat a continuar presidint el PP d’Elda pel seu desacord amb la decisió presa de manera unilateral per Mazón i pel fet de no creure en el projecte de Paco Sánchez com a candidat.

Paco Sánchez és, a hores d’ara, regidor de Ciutadans a Elda, ciutat governada pels socialistes amb majoria absoluta. Va ser el candidat del partit taronja el 2015 i el 2019. A les últimes eleccions locals va obtindre cinc regidors, els mateixos que el PP. Abans també havia format part d’UPyD.

Tot i que mai no havia militat en el PP, Paco Sánchez té una relació històrica amb Mazón. A tots dos els uneix la proximitat amb l’expresident valencià Eduardo Zaplana, pare polític del dirigent del PP valencià. Zaplana, de fet, ha freqüentat actes amb Sánchez, com ara la presentació del seu llibre Domingos de un infractor l’any 2009, que va ser presentat per l’expresident i exministre. Entre aquell mateix any i el 2011, Paco Sánchez va presidir l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert, lligat a la Diputació d’Alacant en el moment en què aquesta institució estava presidida per un altre zaplanista: José Joaquín Ripoll. En l’anterior legislatura, també amb Ripoll com a president, Mazón havia sigut diputat a la institució provincial.

Tal com van fer diversos zaplanistes, Paco Sánchez va fer el salt a Ciutadans el 2015, quan va ser candidat a l’alcaldia d’Elda. Des d’aleshores és regidor en aquesta ciutat, i el 2019 fins i tot va formar part del grup de persones que van intentar convéncer Mazón perquè acceptara ser candidat de Cs a l’alcaldia d’Alacant, proposta que va acabar rebutjant.

Ara, el 2023, amb la tornada de molts zaplanistes al PP motivada per la desfeta de Ciutadans i per l’arribada de Mazón, Paco Sánchez fa el salt a un partit en què mai no havia militat, tot i que sí que n’havia estat a l’òrbita. La seua arribada a la candidatura d’Elda, en canvi, no ha estat aplaudida per la militància local, i el president de l’agrupació, que aspirava a esdevenir alcaldable, ha deixat el seu càrrec.

Comparteix

Icona de pantalla completa