Diari La Veu del País Valencià
La Universitat d’Alacant acull una exposició de Gabriel Ferrater

El 2022 es va celebrar l’any Ferrater, dedicat al poeta Gabriel Ferrater, nascut el 1922 a Reus i mort el 1972 a Sant Cugat del Vallès. Ara, la seua figura arriba a Alacant a través d’una exposició que es podrà visitar a la biblioteca de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant entre el 21 i el 27 de març. L’horari de visita serà de dilluns a divendres de 8.30 a 21.00.

L’exposició va ser ideada per Jordi Cornudella, comissari de l’Any Ferrater, i dissenyada per Jordi Romero. Es titula «Gabriel Ferrater. Llegir tota la vida», i consta de set plafons. Es presenta com una eina divulgativa, i el títol es pren del fragment d’una carta que Ferrater va enviar a la seua mare des d’Hamburg el novembre del 1963: «No us cregueu que el meu treball sigui massa matador. Consisteix en llegir més o menys un llibre cada dia, i al capdavall és el que he fet tota la vida».

Amb la lectura com a eix vertebrador, la mostra repassa les diferents etapes vitals i intel·lectuals de l’autor: un resum de la seua vida i la seua relació amb les matemàtiques, l’art, el món editorial, la poesia, la lingüística i la docència.

Comparteix

Icona de pantalla completa