Diari La Veu del País Valencià
Salvador Balcells, premi «Novel·la i Falles» de Cullera, ficciona el segrest de la fallera major

Qui voldria segrestar a la Fallera Major de València dos dies abans de l’inici de les Falles? Aquest és el sorprenent punt de partida de Quatre dies de març, un relat de l’escriptor català Salvador Balcells que ha guanyat el premi «Novel·la i Falles» de Cullera (la Ribera Baixa).

Balcells és el guanyador de la tercera edició d’aquest certamen literari, que parteix d’una iniciativa de l’Ajuntament de Cullera per a «subratllar la importància que té la festa al municipi i que conjumina dos importants trets de la identitat dels veïns de Cullera: les Falles i el valencià». El guardó està dotat amb 3.000 euros i preveu la publicació de l’obra en Bromera.

En Quatre dies de març, el reconegut autor de gènere negre recupera l’emblemàtic Emili Espinosa, personatge recurrent en la seua bibliografia d’intriga i investigacions policials. Narra les innombrables traves que troba l’operatiu policial desplegat per a esbrinar qui hi ha darrere de la desaparició de la màxima representant de les festes més populars de València només uns dies abans de començar.

Amb el personatge principal de la festa desaparegut, les autoritats es pregunten quin pot ser el mòbil del segrest. Així, amb les Falles com a escenari, l’acció i el suspens sostenen la trama d’una novel·la que gira al voltant de la desastrosa indagació policial que no acaba d’obtindre resultats sobre el parador de la protagonista de la festa fallera.

Salvador Balcells Vila va guanyar l’any 2020 el II Premi Vilassar de Noir de Novel·la Negra amb l’obra Quan l’amor truca a la porta. Amb una llarga trajectòria com a escriptor de narració d’intriga, ha publicat una sèrie policíaca protagonitzada pel sotsinspector Emili Espinosa, en què destaquen títols com ara La taca negra, El vi fa sang, Procés enverinat i Si saps caure, t’alçaràs, a la qual se suma ara la novel·la guanyadora d’aquest premi.

Comparteix

Icona de pantalla completa