Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 2011 Sva-ters i Rapsodes van iniciar la Gira d’Escola Valenciana

El 17 de març del 2011 Sva-ters i Rapsodes iniciaven la 6a Gira d’Escola Valenciana amb el tradicional concert de Falles. Hi van presentar oficialment els discs Sexe, putxero & Rock’n’roll i Ouiea, respectivament. També hi van actuar BKS (Benimaclet Klub Ska), banda de ska-jazz formada per membres d’Obrint Pas, La Gossa Sorda i Soul Atac.

Sva-ters va ser creat a Alcàsser (l’Horta Sud) el 1998 per set dels tretze membres que posteriorment integrarien el grup: dos cantants i dolçainers, dos guitarristes, un baixista, un bateria, un percussionista, un saxofonista, dos trombonistes, dos trompetistes i un teclat.

La seua música barreja rock clàssic, ska, jazz, rumbes, salses, reggae, raga, fins als ritmes populars de la dolçaina, en definitiva, un mestissatge musical ballable i fester, amb missatges socials i polítics.

Va guanyar el I concurs Jercrock a l’acampada del Carrascar (2000), el IV concurs de música en valencià del CVJ (2001), el concurs Promocions 2002 de Ràdio Nova al millor grup del País Valencià, el 1r premi al Millor grup del Club a la nostra marxa (2002), i el premi al Millor grup de la VI Fira de música al carrer de Vila-Seca (2005), entre altres guardons.

Va col·laborar en diversos CD recopilatoris i el 2006 van fer el primer videoclip, de la cançó Rumba d’amore. Fins al 2016, van enregistrar quatre discs: A foc (2006), Berlangastyle (2006), Sexe, putxero & Rock’n’roll (2011) i Simis (2016).

Tenien previst el comiat dels escenaris el 2018, en un concert a Alcàsser que finalment es va fer l’abril del 2019 a causa de l’oratge.

Per part seua, Rapsodes va començar el seu camí a Llíria (el Camp de Túria) el 2002 i mesclava el hip-hop, la música electrònica i el jazz. Va presentar el primer àlbum, Contes per versos en la sala Loco de València.

El 2007 va rebre el Premi Ovidi Montllor al grup revelació i el 2008 el primer premi del Circuit de la Música en Valencià, i el premi a la millor lletra dels Ovidi Montllor del 2009. El 2014 es va acomiadar la sala Loco amb el disc Pessics i Pessigolles.

Un any després de la dissolució, dos dels integrants de Rapsodes, Ivan Almero i David de Matías, van encetar un nou projecte musical junt amb Sandra Aragó i Berta Íñiguez: Herba Negra. Quant a Mireia Vives, des del 2016 forma duet musical amb el guitarrista Borja Penalba. A més, és una de les components d’Ovidi4.

Comparteix

Icona de pantalla completa