Diari La Veu del País Valencià
Canvis al sottogoverno valencià

La Generalitat ha fet canvis a segona escala en tres de les seues conselleries. Així ho ha avançat la vicepresidenta i portaveu Aitana Mas en roda de premsa després del ple del Consell.

Aitana Mas ha anunciat el cessament del director general d’Administració Local, Antoni Such, que serà substituït per Adolf Sanmartín, historiador i polític valencià que ha sigut diputat per la demarcació de Castelló amb el PSPV i que és, també, l’alcalde de Cervera del Maestrat (Baix Maestrat).

Such, un històric del PSPV que va ser, entre altres coses, alcalde d’Alcàntera del Xúquer (Ribera Alta) entre 1995 i 2007 i qui va denunciar Eduardo Zaplana pel cobrament de comissions il·legals a Terra Mítica, anirà a parar a la Direcció General del Sector Públic, depenent de la Conselleria d’Hisenda, substituint Isabel Castelló.

Alhora, Núria Matarredona, directora general d’Innovació, integrada en la Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, serà substituïda per David Calvo, diputat socialista a les Corts i regidor a Requena (Plana d’Utiel).

Per últim, Jordi Arnau Llinares serà el director general de Ciència i Innovació en la Conselleria d’Innivació i Universitats. Aquest nou càrrec figura també com a subdirector general de Digitalització al Ministeri espanyol d’Indústria.

La vicepresidenta Aitana Mas ha dit que «no qüestionarà» els consellers que han pres aquestes decisions quan ha sigut preguntada per si el canvi a l’organigrama del govern valencià pot desprendre certa inestabilitat.

Un dels canvis més cridaners ha sigut el de la destitució d’Isabel Castelló, directora general de Sector Públic, que segons ha transcendit estaria relacionada a la seua negativa a signar una proposta que permetria l’escola alacantina Fundesem Business superar el concurs de creditors en què es troba. Aitana Mas, preguntada per aquesta possibilitat, ha indicat que «qui ho ha d’aclarar és el conseller competent», que en aquest cas és Arcadi España.

També hi ha hagut canvis al Consell Jurídic Consultiu, on han accedit com a consellers el catedràtic Francisco Javier de Lucas i l’advocada Fernanda María Lapresta. Substituiran Faustino de Urquía i Asunción Ventura.

Comparteix

Icona de pantalla completa