El PSPV resol la candidatura a Torrevella amb Bárbara Soler

Era l’última ciutat del país en què no hi havia cap candidat designat

Resolt l’enigma socialista de Torrevella. La ciutat més poblada del Baix Segura, governada pel PP amb majoria absoluta, desconeixia fins ahir qui seria el cap de cartell del PSPV. En aquesta localitat, l’enfrontament entre l’agrupació local i la direcció del partit havia impedit designar un candidat fins ara.

En primer terme, el candidat a les últimes eleccions i portaveu municipal del partit, Andrés Navarro, s’havia autoerigit com a alcaldable, però la direcció del partit, establerta a València, ho va impedir davant la divisió interna que impera al si de l’agrupació municipal, que fins i tot ha patit escissions com la de Sueña Torrevieja, que ostenta representació al consistori.

Tot i així, Navarro comptava amb el suport d’Alejandro Soler, secretari provincial del partit a la demarcació d’Alacant, enfrontat amb Ximo Puig, qui no ha permès que Navarro repetira. Per aquest motiu, Puig, després d’haver tancat la resta de candidatures, va triar el geògraf Joaquín Martínez Campillo com a alcaldable, qui va renunciar immediatament després d’acceptar. El motiu fet públic va ser «problemes de salut».

Finalment, la candidata triada és Bárbara Soler. Amb 34 anys, és advocada i professora de Formació Professional, i no està afiliada al PSPV. Soler tindrà llibertat per a confeccionar la seua llista després que la direcció del partit haja evitat fer primàries en aquesta localitat.

La candidata treballa al despatx de Cuatrecasas a Alacant i disposa també d’una empresa pròpia d’advocacia a Torrevella. Es contempla que confeccionarà una llista amb personalitats independents i pròximes a la direcció de València, atès que està totalment desconnectada dels dirigents de l’agrupació local, arraconats pel mateix partit.

A Torrevella, el PSPV no ostenta l’alcaldia des dels anys huitanta, i el PP governa amb majoria absoluta de la mà de l’alcalde Eduardo Dolón, també diputat a la Diputació i una de les persones pròximes a Carlos Mazón.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.