Diari La Veu del País Valencià
La confluència de l’esquerra alternativa a Alacant no serà possible amb Compromís

L’executiva de Compromís per Alacant va anunciar ahir dijous l’inici de la seua campanya electoral a l’Ajuntament d’Alacant. Segons indiquen des de la coalició, aspiren a ser «una força decisiva en la majoria del canvi polític d’esquerres que necessita la ciutat».

La campanya ViscAlacant, que així és titularà, pretén «mostrar la il·lusió de dissenyar una ciutat per a totes les persones, per a tots els barris. Una ciutat per a viure amb major igualtat, cohesió social, més verd, més innovació i més de totes i tots els alacantins».

Segons Compromís, durant la campanya escoltaran els barris i el teixit associatiu, amb què esperen completar la llista electoral «obrint-la a la incorporació de persones independents», i citen expressament la voluntat de fer acords programàtics amb PSPV, Podem i Esquerra Unida.

D’aquesta manera, Compromís concorrerà en solitari a les eleccions locals d’Alacant després que els darrers mesos des d’Esquerra Unida, i també des de Podem, hagen explorat la possibilitat de bastir una candidatura conjunta de l’esquerra alternativa.

Ara falta saber com concorreran els partits que fins ara han concorregut conjuntament com a Unides Podem. I de moment, l’acord està més lluny que no semblava. Des d’Esquerra Unida exigeixen un protagonisme de les sigles que Podem no vol permetre. Així, si bé accepten que els candidats de la formació morada lideren les llistes, pretenen que els d’Esquerra Unida ocupen el segon lloc d’aquestes. Alhora, rebutgen la fórmula «Unides Podem» com a reclam i aposten per «Podem-EUPV», proposta que els morats tampoc no veuen correctament.

Comparteix

Icona de pantalla completa