Ximo Puig avala Amparo Marco en la disputa per liderar la llista socialista a l’alcaldia de Castelló de la Plana

El president valencià i líder del PSPV apel·la a «l’interès general»

El secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avalat aquest dimarts la candidata a l'Alcaldia de Castelló de la Plana en les pròximes eleccions municipals, Amparo Marco, davant les dues llistes que els socialistes elevaran al Comitè de Llistes Provincial i, posteriorment, a la Comissió Executiva estatal i a la Comissió Executiva Federal. Puig ha apel·lat a «l'interès general».

El president valencià ha assenyalat davant els mitjans que espera que «s'arribe a una solució». L'alcaldessa Amparo Marco «compta amb la confiança de la Direcció del partit i crec que el conjunt de les persones vinculades saben que l'objectiu és avançar en el progrés de la ciutat de Castelló de la Plana, i això està per damunt de qualsevol qüestió de caràcter personal», ha indicat el dirigent socialista, qui ha afegit que creu que «del diàleg i l'enteniment sempre ixen bones solucions».

Preguntat si allò ideal seria consensuar una única llista, Puig ha destacat que creu que «el lideratge a Castelló de la Plana és evident», i ha insistit que «l'alcaldessa compta amb la confiança» i espera que s'arribe a un «diàleg fructífer, pensant en la ciutadania».

«El que ens interessa és que hi haja un projecte ferm de progrés a Castelló de la Plana, com ha succeït en aquests huit anys, i ara tenim projectes importants com el nou hospital, l'espai de la música o inversions importants la del port. Es tracta de generar confiança i oportunitats per als ciutadans», ha afegit.

En l'Executiva Local celebrada aquest dilluns es van presentar dues llistes, una per part del secretari general del PSPV a Castelló, Germán Renau; i una altra per part de l’alcaldessa Amparo Marco. La primera va obtindre 14 vots mentre que la segona en va aconseguir 13, segons han informat fonts del partit. Totes dues llistes seran elevades als òrgans superiors de la formació.

El secretari general del PSPV a Castelló, Germán Renau, ha explicat que el reglament del partit estableix, en el seu article 215, que l'Executiva Municipal ha de presentar una única proposta de llista, i que la seua representa el resultat de l'assemblea i «la pluralitat de tot el partit».

Renau ha assenyalat que ha intentat, des de fa dos mesos, un diàleg entre les parts per a consensuar una única llista, però davant la impossibilitat, ha «exercit la seua responsabilitat com a secretari general». No obstant això, ha indicat que està obert a la interlocució amb la finalitat de consensuar una única candidatura.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.