Diari La Veu del País Valencià
Multitudinària manifestació a les Coves de Vinromà contra el Magda

L’associació Nostra Terra i la Coordinadora Valenciana per una Ubicació Racional de les Energies Renovables s’han manifestat a les Coves de Vinromà (Planta Alta) per a reclamar una implantació «racional» de les energies renovables i rebutjar el macroprojecte solar Magda. Així, han denunciat que l’actual és un model «depredador» i que «deixa als ciutadans indefensos en mans d’inversors privats que només vetllen pels seus interessos econòmics».

Els manifestants han recorregut els principals carrers del poble per a finalitzar a la plaça Espanya, on s’han dut a terme les lectures dels manifestos. Durant la manifestació, han portat cartells amb missatges com ara «No al Magda»; «No a la MAT», «Destruir els nostres ecosistemes no és lluitar contra el canvi climàtic»; «La terra no es ven, la terra es defensa» o «Stop macrorenovables, un altre futur és possible», segons ha informat l’organització en un comunicat.

El portaveu de la Coordinadora Valenciana per una Ubicació Racional de les Energies Renovables, Jesús Broch, ha animat a «continuar la lluita» contra el que ha denominat «un model depredador del territori». En aquesta línia, el president de Nostra Terra, Miguel Ángel Rodrigo, ha carregat contra els governants que «afavoreixen, amb les seues decisions i amb els impostos, un model que empobreix i deixa indefensos en mans d’inversors privats que només vetllen pels seus interessos econòmics».

Per la seua part, la representant de Nostra Terra, Carme Barreda, ha assenyalat que l’equip de govern municipal de les Coves de Vinromà «no s’ha situat al costat dels veïns, tal com han fet pràcticament tots els alcaldes de la resta de municipis, sinó que amb els fets demostren que s’ha posicionat des del primer dia a favor de l’empresa promotora del Magda».

Barreda ha reclamat que «s’ature el projecte» i el model plantejat pel Govern espanyol «fins que es trobe un que siga energèticament eficient i que respecte els ecosistemes». «Demanem que s’apliquen les directives europees, que prioritzen les comunitats energètiques, posant l’energia en mans de les persones i minimitzant els impactes socioambientals», ha subratllat.

L’acte ha conclòs amb la participació d’un grup de xiquets que han llegit frases com ara «els xiquets i xiquetes també volem un futur per als nostres pobles». Així mateix, s’ha convocat una altra mobilització per al pròxim 4 de març a Monòver (Vinalopó Mitjà) en protesta per una macroplanta fotovoltaica projectada en aquest municipi. Les mobilitzacions es traslladaran el 25 de març a Cinctorres (Ports), on hi ha prevista una altra manifestació de la plataforma No a la MAT també juntament amb la coordinadora.

Comparteix

Icona de pantalla completa