Lluís-Anton Baulenas guanya la primera edició del Premi Santa Eulàlia de novel·la de Barcelona

La iniciativa, impulsada per Comanegra i Àfora Focus Edicions, busca impulsar la ciutat com a escenari literari

L'escriptor Lluís-Anton Baulenas ha guanyat la primera edició del Premi Santa Eulàlia de novel·la de Barcelona, impulsat per Comanegra i Àfora Focus Edicions, amb Seré el teu mirall. L'autor pretén fer viatjar el lector per la ciutat a través de la vida dels protagonistes, encarnats per dos homes que busquen redimir el seu passat, i s'ambienta a la Barcelona del 2003. Al guardó, dotat amb 25.000 euros, hi ha optat 55 originals. La iniciativa pretén convertir la ciutat en escenari literari, segons ha detallat aquest dilluns Fèlix Riera, director d'Àfora Focus.

Lluís-Anton Baulenas, que es considera un «artesà» a l'hora d'escriure, situa l'espurna del procés creatiu de la novel·la en la mort de Floquet de neu la tardor del 2003. «Jo recordo el detall de veure una persona gran plorant, s'estava morint alguna cosa més que un animal», ha dit.

L'autor ha volgut retratar en els seus personatges «la gent curiosa» que habita a Barcelona, característica, segons ha dit, per les seues «contradiccions». Precisament, Alba Cayón, membre del jurat, precisa que va ser manera en què Baulenas fa dialogar els personatges amb la ciutat el que va fer decidir els components d'atorgar-li el guardó per unanimitat.

La novel·la viatja per aquesta ciutat a través de la vida dels personatges i «fa de Barcelona protagonista», ha apuntat Àfora Focus Edicions. Així justifica l'escriptor el títol de l'obra, veure com la ciutat «es mira els personatges i com els personatges es miren la ciutat».

El llibre de Lluís-Anton Baulenas està narrat amb to irònic i fa ús d'escenes cinematogràfiques. L'autor ha recalcat com el seté art ha estat «una font de vida, aprenentatge i experiència» i com «sense pretendre-ho» escriu novel·les un «pèl cinematogràfiques».

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.