Diari La Veu del País Valencià
Decidim denuncia el vistiplau del Govern espanyol al MAGDA

Des de Decidim, la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià han denunciat el vistiplau definitiu del Govern espanyol al macroprojecte fotovoltaic MAGDA, que afectarà les comarques interiors del nord del país. L’entitat diu estar a favor de la descarbonització i per l’aposta de les energies renovables, «però aquestes han de ser de manera sostenible».

Així, l’entitat veu «com un nou atac a les institucions valencianes, el vistiplau del Ministeri espanyol de Transició Ecològica a la declaració d’impacte ambiental (DIA) del projecte MAGDA davant els informes negatius emesos per la Conselleria de Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana». La construcció d’un camp fotovoltaic de 150 kW entre les Coves de Vinromà i Cabanes i les línies d’evacuació fins a Almassora, «afectarà de nord a sud de la Plana Alta, posant en risc la sobirania alimentària de moltes famílies a més a més de suposar una greu afecció al territori».

Segons Decidim, «no és acceptable que una vegada més des de Madrid hagen de decidir sobre el nostre territori, donant viabilitat a megaprojectes que sols beneficien al capitalisme verd i que estan en contra dels nostres interessos».

La plataforma sobiranista aposta per un món rural sostenible, i entén que per a caminar en aquesta direcció «hem de tindre les capacitats per poder decidir tot allò que afecta de manera directa i indirecta en la nostra sobirania com a poble».

Comparteix

Icona de pantalla completa