Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 1999 va morir Carles Sabater, cantant de Sau, als 36 anys

El 13 de febrer del 1999 Carles Sabater, cantant de Sau, va morir als 36 anys causa d’una aturada cardiorespiratòria en acabar un concert a Vilafranca del Penedès.

Carles Sabater va nàixer a Barcelona el 21 de setembre del 1962. Quan va acabar COU va decidir fer-se actor i va decidir ingressar a l’Institut del Teatre, on es va formar. Va poder treballar amb directors com ara Josep Maria Flotats, Ricard Reguant o Joan Lluís Bozzo.

Musicalment, va començar a explotar el seu potencial com a cantant, formant duet amb el seu amic Lluís Castilla. Però no va ser fins al 1986 que Sabater va veure en la música un mitjà per expressar-se, ja que aquell any va conèixer Pep Sala, músic inquiet de gran talent. Aquell mateix dia tots dos van començar a parlar de formar un grup. Juntament amb Joan Capdevila van integrar una banda que esdevindria una de les grans bandes del rock català de la dècada del 1990.

La majoria de les lletres de Sau estan compostes per Carles Sabater, Pep Sala i Joan Capdevila. Hi van saber expressar l’amor per la lluna o l’amistat, amb cançons com Boig per tu o Glòria. Sau va connectar tant amb el públic gràcies a lletres senzilles, però cuidades, que parlaven d’amor, de sexe, de somnis o que reivindicaven el «no» al servei militar. La banda va publicar deu àlbums.

El 1998 Sau va presentar el disc Amb la lluna a l’esquena, que, sense saber-ho, seria el seu darrer disc. Alhora, Sabater preparava de nou el musical Els Pirates, de Dagoll Dagom, estrenat el 1997.

Després d’estrenar aquest àlbum, Sau va iniciar la gira «XII» per celebrar els dotze anys de vida musical de grup. Aquesta gira, desgraciadament, només va conèixer un únic escenari, el del Casal de Vilafranca del Penedès. El 12 de febrer del 1999 el grup va fer el que havia de ser el primer d’un seguit de concerts que formaven la gira. Després de finalitzar més de dues hores de concert, als camerinos, Carles Sabater va caure a terra i va morir a la matinada.

Fou homenatjat el 28 d’abril del mateix any, amb un concert que va organitzar Pep Sala, on va tocar juntament amb els integrants de la banda de «l’últim concert»: Ramon Altimir, Quim Benítez «Vilaplana», Josep Lluís Pérez i Toni Pagès; i artistes com Tomeu Penya, Sopa de Cabra, Lluís Llach, Lax’n’Busto, Dagoll Dagom o Luz Casal.

Comparteix

Icona de pantalla completa