Diari La Veu del País Valencià
Compromís, Podem i Esquerra Unida compartiran llista a Elda

Nova confluència de l’esquerra alternativa al PSOE en un municipi del País Valencià. Aquesta fórmula ha sigut possible a Elda, capital del Vinalopó Mitjà, on Iñaki Pérez Rico, d’Esquerra Unida, serà qui encapçale la llista. El candidat, director general de Qualitat Democràtica amb la consellera Rosa Pérez Garijo, va transcendir durant l’última setmana per haver presentat la seua dimissió com a membre de l’executiva del seu partit. Ho va fer amb altres quatre companys del partit, entre els quals hi ha la síndica Estefania Blanes, per discrepàncies amb la consellera i alhora dirigent d’Esquerra Unida del País Valencià, per motius que fins ara no han transcendit.

La número dos de la llista serà Cristina Rodríguez, de Compromís, i la tres Marisa Ibáñez, de Podem. El 2019, aquestes formacions van concórrer per separat a Elda, i només Esquerra Unida, amb quasi 1.300 vots i el 5,09% dels vots, va aconseguir un regidor. Compromís es va quedar a les portes amb 1.150 vots (4,53%) i Podem, amb 1.000, va fregar el 4% dels vots. Les tres formacions conjuntament haurien sumat, per tant, quasi 3.500 vots.

Tant Podem com Esquerra Unida han apostat, de manera generalitzada, per llistes unitàries amb Compromís, idea que els valencianistes accepten només de manera puntual. La localitat de Santa Pola (Baix Vinalopó) va ser la primera a anunciar una candidatura unitària, i es preveu que aquestes aliances tinguen rèplica en més ciutats, tot i que moltes, com per exemple Elx, resten a l’espera del desenllaç del procés intern de primàries.

Elda està governada pel PSPV amb majoria absoluta. El seu alcalde, Rubén Alfaro, pròxim al dirigent provincial del partit, Alejandro Soler –qui està enfrontat a Ximo Puig– aspira a la reelecció.

Comparteix

Icona de pantalla completa