Diari La Veu del País Valencià
Arxiven l’expulsió del jove hondureny que va ser presumptament agredit per un agent de policia de Rocafort

La Delegació del Govern espanyol al País Valencià ha arxivat el procediment d’expulsió per estada irregular obert a un jove hondureny que presumptament va ser agredit per un agent de la Policia Local en pràctiques de Rocafort (Horta Nord), en el marc d’un operatiu realitzat a Burjassot (Horta Nord) el passat 17 d’octubre.

Segons es desprèn de la resolució, facilitada per València Acull, la Delegació ha arxivat la causa perquè «no concorren suficients elements negatius o agreujants» que justifiquen aquesta mesura.

El jove suposadament va rebre una forta punyada a l’estómac per part d’un policia local de Rocafort el 17 d’octubre. Segons la denúncia presentada per la víctima, el presumpte agressor li va dir moments abans de pegar-li que «vas de pinxo, sou tots iguals, t’enviaré al teu país».

Altres agents, tal com indica la mateixa denúncia, no només no li «van recriminar» eixa actitud, sinó que no van assistir el jove, que va sentir que s’asfixiava i va vomitar després del colp, segons va denunciar.

La Policia espanyola de Burjassot li va obrir el procediment d’expulsió que ara ha sigut arxivat. Dies després, la víctima va acudir al Programa d’Igualtat de Tracte i No Discriminació de València Acull per a rebre assessorament sobre com denunciar els fets.

València Acull ha lamentat que, després de l’incident, la delegada del Govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé, no ha atès les sol·licituds de reunió amb el Consolat d’Hondures i la seua entitat perquè explique quines actuacions ha dut a terme en aquest cas ni el requeriment d’informació presentat sobre possibles sancions imposades.

En aquesta línia asseguren que només han rebut una comunicació de la secretària general de la Delegació, en la qual informa que la sol·licitud d’informació sobre les mesures disciplinàries s’ha traslladat a la Prefectura Superior de Policia del País Valencià, «als efectes procedents en l’àmbit de les seues competències».

Les mateixes peticions es van realitzar a l’Ajuntament de Rocafort «i el resultat ha sigut similar». El mateix dia que es van conèixer els fets, el consistori va anunciar que suspenia d’ocupació al policia que suposadament havia protagonitzat l’agressió. El regidor de Seguretat Ciutadana va afirmar, per la seua banda, que havien iniciat un expedient d’investigació, però «no se’n sap res més», han indicat.

Al registre d’entrada de l’Ajuntament s’han presentat escrits sol·licitant reunió, denunciant els fets, demanant actuacions i donant còpia de la denúncia del jutjat el 13/12/2022 (Consolat d’Hondures), el 15/12/2022 (la víctima) i el 23/12/2022 (la víctima). «Fins ara, l’Ajuntament guarda silenci», han lamentat.

Comparteix

Icona de pantalla completa