Diari La Veu del País Valencià
Desnonen una família vulnerable al barri alacantí de Carolines

Aquest dimecres, al voltant de les 10.30 del matí, s’ha executat el desnonament de María i del seu fill al barri alacantí de les Carolines. Moviments veïnals, al darrere del Sindicat de Barri, havien denunciat l’intent de desnonament abans que es produira, atès que compten amb els requisits que els acrediten com a família vulnerable en tant que el fill pateix una discapacitat reconeguda.

Segons denuncien des del Sindicat de Barri, els serveis socials de l’Ajuntament d’Alacant no els han prestat suport, cosa que tampoc no hauria fet, segons les mateixes fonts, des de la Conselleria d’Habitatge ni des del jutjat que ha gestionat el cas. El desnonament s’ha fet a instàncies del fons voltor Majoro Reu Spain II, que passa a ser propietari d’aquest immoble on residia la família des del 2013.

A primera hora del matí, un dispositiu de la Policia espanyola dotat amb tota mena de recursos ha fet possible el desnonament. Les persones concentrades per a impedir-lo no l’han pogut evitar. El Sindicat de Barri de Carolines ha exigit als serveis socials del municipi que «facen el seu treball i que emeten l’informe d’emergència residencial que permetria l’EVHA –Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl– assignar amb caràcter d’urgència un habitatge social per a aquesta família», que a hores d’ara no compta amb alternativa residencial.

El mateix Sindicat de Barri ha alertat que els propers dies hi ha previstos cinc desnonaments més, tots al llarg d’aquest mes de febrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa