Dimiteixen en bloc quatre membres de l’executiva d’Esquerra Unida

Les dimissions són la resposta al cessament de Cristian Veses com a subsecretari de la Conselleria de Transparència

La diputada a les Corts i portaveu adjunta d'Unides Podem, Estefania Blanes, i altres quatre membres de la comissió executiva d'Esquerra Unida (EUPV), han dimitit dels seus càrrecs orgànics sense al·legar públicament cap motiu.

Així ho han confirmat la mateixa Blanes i fonts del partit. Les dimissions es van presentar en bloc i per correu electrònic dissabte passat de vesprada, dies després de la reunió ordinària de l'executiva del dimecres en la qual van participar «amb normalitat», segons la direcció.

A més de Blanes han dimitit els responsables en EUPV d'Àrees, Cristian Veses; d’Elaboració Política, Antoni Llorente; de Joventut, Andrea Pardo; i de Memòria Democràtica, Iñaki Pérez.

Les dimissions obeeixen al cessament de Cristian Veses com a subsecretari de la Conselleria de Transparència que dirigeix la coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez Garijo.

No obstant això, Blanes no ha volgut entrar en les raons que han motivat les dimissions i s'ha limitat a afirmar que «els debats i explicacions s'han de donar en els òrgans interns que corresponga», al mateix temps que ha negat que la causa siga la que s'ha publicat.

«La nostra manera ha sigut sempre la del diàleg i les decisions col·lectives, perquè l'organització està per damunt de les accions personals», ha manifestat.