Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 2005 Catximba va presentar «Xe quin fum fa» a la 4a Mostra de Pop Rock en català al País Valencià

El 29 de gener del 2005, Catximba va presentar Xe quin fum fa (2004), el seu segon disc, a la 4a Mostra de Pop Rock en català al País Valencià, celebrada a la Sala Fòrum de la FNAC de Sant Agustí, a València.

La banda es va fundar el 1997­ a Gata de Gorgos (la Marina Alta) i va ser una de les primeres produccions del reputat Mark Dasousa, junt amb Jaume Faraig, habitual productor de La Gossa Sorda.

A més del disc esmentat, va publicar els àlbums Viure en el camp (2001) i Sense problemes (2008).

A diferència de molts dels grups nascuts a la comarca, que van aconseguir repercussió arreu del País Valencià, Catximba va actuar, sobretot, en aquestes terres, amb directes molt divertits.

La Mostra de Pop Rock en català al País Valencià estava organitzada pel Club a la Nostra Marxa, que es definia com una «associació cultural festiva i d’amistat» i, a més, publicava la revista anual Marxa Popular Fallera, també organitzava cada setembre la Trobada Nacionalista amb les principals forces polítiques nacionalistes i d’esquerres del País Valencià, i mantenia l’emissora lliure Ràdio Nova, amb cobertura al Cap i casal i l’Horta Nord. El creador d’aquesta iniciativa va ser Simó Aguilar i Castelló (València, 1955 – 2006).

Comparteix

Icona de pantalla completa