Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 2005 Bajoqueta Rock va presentar «Retruque» a la 4a Mostra de Pop Rock en català al País Valencià

El 28 de gener del 2005, Bajoqueta Rock va presentar Retruque, el seu tercer disc, a la 4a Mostra de Pop Rock en català al País Valencià, celebrada a la Sala Fòrum de la FNAC de Sant Agustí, a València.

El festival estava organitzat pel Club a la Nostra Marxa, que es definia com una «associació cultural festiva i d’amistat» i, a més, publicava la revista anual Marxa Popular Fallera, també organitzava cada setembre la Trobada Nacionalista amb les principals forces polítiques nacionalistes i d’esquerres del País Valencià, i mantenia l’emissora lliure Ràdio Nova, amb cobertura al Cap i casal i l’Horta Nord. El creador d’aquesta iniciativa va ser Simó Aguilar i Castelló (València, 1955 – 2006).

Bajoqueta Rock es va formar el 1988 a Riba-roja de Túria (el Camp de Túria) i és un grup conegut per les actuacions excèntriques, les lletres rurals amb humor, i una varietat musical basada en el rock, però que inclou tonades populars, cobles i altres ritmes festius. Un estil que la mateixa banda va anomenar «rock rural».

Abans de Retruque, van publicar els àlbums A Pèl (1998) i Amb dos pinyols (2001), i, posteriorment, Ie, el de l’oli! (2010).

El 2009 van editar un disc amb les cançons que es canten habitualment a l’estadi del Mestalla per a animar el València CF, com ara com el famós «Xe que bo!»

Comparteix

Icona de pantalla completa